Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

«Ξεσκονόπανο» για τα επιδόματα

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ !

Εξονυχιστικούς ελέγχους και ηλεκτρονική καταγραφή προανήγγειλε το υπουργείο Υγείας για τα επιδόματα, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός του καταλόγου των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Μάρκο Μπόλαρη, "σήμερα δίνονται 6,2 δισ. ευρώ για προνοιακά επιδόματα, τα οποία, όμως, δεν ξέρουμε που πηγαίνουν. Υπάρχουν καταγγελίες για συντάξεις "μαιμού", στη Ζάκυνθο "τυφλός" οδηγεί ΙΧ, άλλος λαμβάνει προνοιακά επιδόματα από διαφορετικές νομαρχίες ή μπορεί να λαμβάνει δύο μορφών επιδόματα από την ίδια νομαρχία. Στον νομό Χανίων εμφανίζονται ανάπηροι 24% του πληθυσμού".

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για "όργιο πελατειακού κράτους στις περιφέρειες" και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η ενοποίηση των διασπασμένων μητρώων των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα υπάρξει καταγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, ώστε ανά πάσα στιγμή να γίνεται γνωστό πού πηγαίνουν τα χρήματα και πόσοι είναι οι δικαιούχοι....

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του συστήματος Πρόνοιας, ενώ η ηγεσία του υπουργείου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και η συνένωση των προνοιακών ιδρυμάτων με δικτυακή μορφή. Θα υπάρχει ένα κεντρικό ΔΣ για τα ομοειδή ιδρύματα της καλλικρατικής περιφέρειας.

Η ηγεσία του υπουργείου μελετά την ένταξη των έξι Κέντρων Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) στο ΕΣΥ. Τα ΚΑΦΚΑ θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: