Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Σόρος: "Έξω Ελλάδα και Πορτογαλία από την Ε.Ε και την ευρωζώνη"

Έξωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη για Ελλάδα και Πορτογαλία ζήτησε ο Τζορτζ Σόρος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του θεωρεί πως η έξοδος των δύο χωρών από την ΕΕ και την ευρωζώνη είναι απαραίτητη λόγω του υψηλού χρέους τους.

"Έχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει επί του παρόντος θα ήταν μία ειρηνική έξοδος της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη", είπε ο Σόρος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

O Σόρος προτείνει να συμβεί το ίδιο και με την Πορτογαλία.

"Η ΕΕ και το ευρώ θα επιβιώσουν," προσθέτει.....

Ο Σόρος επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αποδεχτούν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης την εισαγωγή ευρωομολόγων.

"Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ευρώ υφίσταται. Και για να λειτουργεί σωστά, οι χώρες που το έχουν ως κοινό νόμισμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες".

Το Βερολίνο αντιτίθεται στην εισαγωγή των ευρωομολόγων, αλλά ο Σόρος προτείνει η Γερμανία, ως ο ισχυρότερος εταίρος στην Ευρώπη στον οικονομικό τομέα, να καθορίσει εκείνη τους κανόνες εισαγωγής τους.

Ο Σόρος ο οποίος κέρδισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στοιχηματίζοντας εις βάρος της βρετανικής λίρας το 1992, λέει ακόμη ότι δεν έχει πρόθεση να στοιχηματίσει κατά του ευρώ.

"Σαφώς και δεν στοιχηματίζω κατά του ευρώ. Επειδή οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους να το σώσουν", εξηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: