Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Νέα δίκη για τους «Πυρήνες»

Την παραπομπή έντεκα κατηγορουμένων για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων, κυρίως προς πρεσβείες, τον περασμένο Νοέμβριο, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών η αρμόδια Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου. Την ευθύνη της ενέργειας είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την πολυσέλιδη πρόταση της, η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τους Εφέτες να διατάξουν με βούλευμα τους την παραπομπή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των: Χάρη Χατζημιχελάκη, Νταμιάνο Μπολάνο, Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Παναγιώτη Αργυρού, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιάννιδη, Όλγας Οικονομίδου, Γιώργου Πολύδωρου και Μιχάλη Νικολόπουλου....

Ειδικές αναφορές

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται εκτενής αναφορά στον Χάρη Χατζιμιχελάκη, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 25 έτη κάθειρξη στην πρώτη δίκη για την οργάνωση.Με την πρόταση ζητείται να παραπεμφθεί ο Χατζημιχελάκης -που το επίμαχο διάστημα ήταν προσωρινά κρατούμενος- για ηθική αυτουργία στην ενέργεια της αποστολής των συνολικά 12 δεμάτων στην Αθήνα, σε πρεσβείες και φορείς, αλλά και στο εξωτερικό στους ηγέτες της Ιταλίας και Γερμανίας.

Δύο επ΄αυτοφώρω

Δύο εκ των κατηγορουμένων είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω μετά από έκρηξη παγιδευμένου πακέτου που είχαν παραδώσει σε εταιρία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: