Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αδειάζει η Νέα Υόρκη

Γιατί την εγκαταλείπουν μαζικά οι κάτοικοί της

Η «πόλη που ποτέ δεν κοιμάται», φαίνεται να εγκαταλείπεται μαζικά από τους κατοίκους της. Συγκεκριμένα, τα δέκα τελευταία χρόνια έχει χάσει το 8% του πληθυσμού της, δηλαδή 1,6 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με έκθεση του Empire Center for State Policy.

Τα δεδομένα αυτά, θέτουν την αμερικάνικη μεγαλούπολη, πρώτη στη λίστα με τις περιοχές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εσωτερική μετανάστευση. Σήμερα, ο πληθυσμός της Νέας Υόρκης φτάνει τους 19,4 εκατ. κατοίκους, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι από το 1960 έχει χάσει συνολικά 7,3 εκατ. πολίτες....

Η αιτία της μαζικής αυτής αποχώρησης πολιτών πρέπει να αναζητηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, στους υψηλούς φόρους και το κόστος ζωής που συνεχώς αυξάνεται. Φυσικά, η οικονομική κρίση και οι συνέπειες που επέφερε στις επιχειρήσεις δυσχεραίνει την κατάσταση.

Επιπλέον, ο γενικότερος τρόπος ζωής στη μεγαλούπολη, καθώς και το κλίμα αποθαρρύνει τους πολίτες να παραμείνουν εκεί. Έτσι, πολλοί νέοι δεν διστάζουν να την εγκαταλείψουν, και να αναζητήσουν άλλες πόλεις με περισσότερο πράσινο, πιο «ανθρώπινες» και με χαμηλότερα νοίκια.

Στον αντίποδα της Νέας Υόρκης, βρίσκονται πόλεις με πιο θερμά κλίματα, όπως η Φλόριντα και η Αριζόνα που βλέπουν τον πληθυσμό τους να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: