Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Εισιτήρια από 9 ευρώ και "Τρένο - ταξί" από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνολικά 10.000 θέσεις στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, από την 21η Αυγούστου και μετά, θα είναι διαθέσιμες έναντι 9 ευρώ και ισάριθμες έναντι 29 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος διάθεσης φθηνών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου, που προωθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τις νέες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται εκπτώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων δρομολογίων και συνδυασμός τρένου - ταξί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, ανακοίνωσε την Τρίτη (09/08) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας μετά την επίσκεψή του, μαζί με κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Τσιόκας ανέφερε επίσης ότι από 1ης Σεπτεμβρίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει μέσα στα τρένα τη δυνατότητα χρήσης Ιντερνετ και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα όλων των εταιρειών, ενώ για τους επιβάτες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών πόρτα - πόρτα", με την επωνυμία Τρένο - Ταξί.....

Ακόμη, ο κ. Τσιόκας ανέφερε, ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ηλεκτροκίνηση στον προαστιακό Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι εντός του 2012 θα είναι έτοιμες οι μελέτες για τις γραμμές Θεσσαλονίκη - Βέροια - Σκύδρα - Εδεσσα και Θεσσαλονίκη - Κιλκίς - Ροδόπολη - Προμαχώνας, όπως λειτουργεί ήδη η γραμμή Θεσσαλονίκη - Κατερίνη - Λάρισα.

Αναφερόμενος στα οικονομικά της εταιρείας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υπογράμμισε, ότι το λειτουργικό πλεόνασμα του ομίλου ΟΣΕ διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 στα 3 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, ενώ το έλλειμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώθηκε στο 1,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο από 20 εκατ. τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: