Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

"Ανάσα" στους ανέργους με 23.033 προσλήψεις στο Δημόσιο

Μέσα στην κρίση και ενώ η ανεργία βρίσκεται στα ύψη (700.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ) «ανάσα» φαίνεται να είναι οι 23.033 προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μόνο στην εκπαίδευση θα προσληφθούν 21.655 εκπαιδευτικοί (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας), καθώς και 1338 σε φορείς του υπουργείου Παιδείας.

Βέβαια, από αυτούς μόνιμοι είναι μόνο οι 600 καθηγητές, αφού οι υπόλοιποι υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, αφού μόνο πέρυσι είχαν προσληφθεί 2.500 εκπαιδευτικοί (μείωση κατά 75%). Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όμως το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να προχωρά σε περαιτέρω προσλήψεις.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και το επιστημονικό προσωπικό, προσλαμβάνονται ακόμα 18 άτομα για την είσπραξη διοδίων, 10 άτομα στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ένας Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού, με τριετή θητεία, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και 2 νεκροτόμοι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: