Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Γλύτωσαν 21χρονο από την αυτοκτονία μέσω Facebook

Χθες το βράδυ 21χρονος ενημέρωσε τους φίλους του στο facebook αλλά και σε «chat rooms» ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει. Βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ένας από τους διαδικτυακούς φίλους του, τότε, έκανε την κίνηση σωτηρίας.

Συγκεκριμένα απέστειλε μήνυμα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναγράφοντας ότι 21χρονος δήλωνε σε «chat rooms» ρητά την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Αμέσως Ενημερώθηκε το εξειδικευμένο προσωπικό του ιστοτόπου Facebook και εντοπίστηκαν άμεσα τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία διερευνήθηκαν ψηφιακά.....

Κατόπιν, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την συνδρομή Αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Αττικής, μετέβη στην οικία του, όπου διαπιστώθηκε η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και η πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από τις αρχές του Ιουλίου 2011 μέχρι σήμερα 41 αυτοκτονίες, ενώ ολόκληρο το 2010 είχε αποτρέψει 58 περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: