Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

15 εκατ. ευρώ.... για το τζαμί στο Βοτανικό!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανέγερση Τζαμιού στο Βοτανικό, μετά την ενσωμάτωση της σχετικής τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Η δημιουργία τόπου θρησκευτικής συνάθροισης φαίνεται να συνδέεται και με πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα.

Αρχές του 2000 προωθούνταν η δημιουργία τεμένους στην Παιανία, όμως το εγχείρημα ναυάγησε και πλέον η υλοποίηση της εγκατάστασης έχει χωροθετηθεί στον Ελαιώνα, στο ακίνητο της πρώην βάσης του Ναυτικού. Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί αρχικά στο νομοσχέδιο για την ενέργεια, αλλά μετά τις αντιδράσεις του ΛΑ.ΟΣ απεσύρθη.

Η εγκατάσταση –θα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 μουσουλμάνους– θα υλοποιηθεί με δαπάνες του Δημοσίου, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και έχει θεσμοθετηθεί από το νόμο 3512 του 2006. Όπως προβλέπεται, η «ανέγερση του Τεμένους θα γίνει από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, θα ιδρυθεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: