Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Yπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σχοινιά - Πύρινα μέτωπα σε Πάρο, Ηλεία, Αμφιλοχία και Κέρκυρα

Yπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σχοινιά - Πύρινα μέτωπα σε Πάρο, Ηλεία, Αμφιλοχία και Κέρκυρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην παραλία Σχοινιά στην Αττική. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Στην περιοχή Αλυκή στην Αγγεριά Πάρου ξέσπαε πυρκαγιά με 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 2 αεροσκάφη να επιχειρούν στο σημείο.

Σε εξέλιξη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Καλυβάκια του Δήμου Σκιλλούντος στον Πύργο Ηλείας.
Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα ελικόπτερο.....

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στο Σπάρτο Αμφιλοχίας. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Παράλληλα, μέτωπο φωτιάς υπάρχει και σε δασική έκταση στην Άνω Περιθεία στην Κέρκυρα. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 7 οχήματα 1 πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: