Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Χάσαμε την (πράσινη) Τίνα. Stop

Δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις, δεν ανταλλάσει κουβέντα με τον «αντικαταταστάτη» της στο υπουργείο ούτε για θέματα που εκκρεμούν, δεν προβαίνει σε πολιτικές δηλώσεις μέσω... facebook η Twitter, δεν δίνει συνεντεύξεις και ακόμα και το κόμμα της αγνοεί ττα ίχνη της.

Εξαφανισμένη από προσώπου γης είναι η Τίνα Μπιρμπίλη μετά την απομάκρυνση της από το υπουργείο Περιβάλλοντος στον δεύτερο ανασχηματισμό του Γιώργου Παπανδρέου.

Βέβαια, όπως και να έχει, το πλήγμα για την Τίνα ήταν βαρύ γιατί ο πρωθυπουργός- με τον οποίο είχε άριστη συνεργασία- όχι μόνο την άφησε εκτός κυβερνητικού σχηματισμού, αλλά έφερε στη θέση της τον αιώνιο «εχθρό» της, τον Γιώργο Παπακωσταντίνου, με τον οποίον είχαν διαφωνήσει πολλάκις για το ζήτημα των αυθαιρέτων ενώ είχαν εκφραστεί παράπονα και γκρίνιες εκατέροθεν.

Σαν να μην έφτανε αυτό και ενώ διέρρεαν πληροφορίες ότι ο Παπανδρέου θα ανταμείψει την αδικημένη πρώην υπουργό του με μια θέση στο ΙΣΤΑΜΕ, τελικά... ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια σχετική απόφαση.....

Το ΙΣΤΑΜΕ είναι το κυρίαρχο think tank στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ήθελε να παραμείνει για καιρό ακέφαλο, ειδικά σε μια κρίσιμη συγκυρία σαν τη σημερινή. Ως επικρατέστερη διάδοχος του Ηλία Μόσιαλου εμφανιζόταν η Τίνα Μπιρμπίλη και πολλοί υποστήριζαν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην πολιτική αποκατάσταση της, μιας δεν είχε από αυτή κάποιο παράπονο, αντιθέτως όπως λένε θεωρεί ότι κατάφερε να σταθεί σε ένα δύσκολο υπουργείο, έχοντας απέναντί της συνδικαλιστές και συμφέροντα. Ωστόσο, δεν είδαμε την Τίνα ούτε στο ΙΣΤΑΜΕ.

Και διερωτόμαστε: πού είναι εξαφανισμένη η Τίνα; Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν άγνοια για την επαγγελματική της πορεία μετά την απομακρυνσή της από το υπουργείο και μάλιστα αναφέρουν ότι δεν κρατά επαφή με τους συναδέλφους της από το ΠΑΣΟΚ. Λίγο η δυσαρέσκεια που βρέθηκε εκτός υπουργείου, λίγο η μη τοποθέτησή της στο ΙΣΤΑΜΕ εγείρει ερωτηματικά.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει εγκαταλείψει το γυμναστήριο, όπου γνώρισε και τον πρωθυπουργό και συνεχίζει τα χιλιόμετρα στους διαδρόμους, ενώ ως ανύπαντρη μητέρα δεν είναι και λίγες οι υποχρεώσεις με το ανήλικο αγοράκι της το οποίο λογικά στερήθηκε λόγω των καθηκόντων της στο υπουργείο ΥΠΕΚΑ. Μένει ακόμα στο πατρικό της στη Νέα Σμύρνη και πιθανότατα να ασχολείται με περιβαλλοντικές κινήσεις (ελπιζουμε μόνο να μην πήρε τα όρη και τα βουνά για να ξεχάσει τα του ΥΠΕΚΑ).

Πάντως όσοι συναδελφοί της απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στον τελευταίο ανασχηματισμό, παλεύουν ακόμη και μέσω του facebook να κρατηθούν στην επικαιρότητα, ενώ η κυρία Μπιρμπιλη αντιθέτως δείχνει να θέλει να ξεχάσει ότι είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: