Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Mega... κόντρα με το fimotro - Στοχοποίηση Παπαγιάννη


-ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
- ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΑΛΩΤΗ - ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ


To θέμα των blogs για άλλη μια φορά παίρνει διαστάσεις μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη με το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου!...Όπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο Παπαγιάννης. Ήδη ο δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθήνας.

Άμεση ήταν μέσω του fimotro η απάντηση του Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα έγραψε:

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ελληνικών blogs που επιχειρείται με στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα η προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου και η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου από (υποτίθεται) συνάφελφό του που τον... κατηγορεί ότι έστειλε ανώνυμο και υβριστικό email από πασίγνωστο εμπορικό κέντρο εναντίον του! Η κατηγορία που μου αποδίδεται είναι πραγματικά αστεία. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω από το να πηγαίνω στο The Mall για να στέλνω υβριστικά μηνύματα εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του. Επειδή λοιπόν είναι αστεία η κατηγορία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ΑΘΩΩΣΗ μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ΔΕΝ ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro. Αλλού όμως είναι το ζήτημα. Στο Mega ήθελαν να με ταυτοποιήσουν με το Fimotro, για να μπορέσουν να στηρίξουν τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ και να με καταδικάσουν για κάτι πολύ πιο απλό, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να κερδίσουν τις αγωγές. Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP. Αυτό είναι όλο το παιχνιδάκι που παίχθηκε από το Mega σε συνδυασμό με κυβερνητικούς κύκλους που θεωρούν το Fimotro, ότι έχει τη δική του παρέμβαση δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Τους ενημερώνω λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει το ιστολόγιο. Και τους ενημερώνω επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλείσουν, θα δημιουργηθούν άλλα 1.000 Φίμωτρα σε όλη τη bloggoσφαιρα. Σ.Σ. Για να μην κάνουν όνειρα εκεί στο Mega, τους πληροφορώ ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Αυτό σε περίπτωση που κερδίσουν τις αγωγές. Γιατί εάν δεν τις κερδίσουν, το πολύ-πολύ να με κάνουν ήρωα»!

Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική για την στοχοποίηση από συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος κατά το παρελθόν μετά τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια αναφέρθηκε ονομαστικώς από την Σέχτα Επαναστατών ως ένας από τους επόμενους στόχους της οργάνωσης.

Στα ανωτατα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής υπάρχει ήδη φόβος για το επόμενο χτύπημα της Οργάνωσης, που κανένας δεν γνωρίζει εάν έχει εξαρθρωθεί ή όχι.

Ο προβληματισμός της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τον τρόπο που διοχετεύθηκε μαζικά προς ΜΜΕ το θέμα της δίωξής του δημοσιογράφου για πλημμέλημα από το Mega και τον διευθυντή ειδήσεων Χρ. Παναγιωτόπουλο, καθώς πριν τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια παρόμοια υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας μετά από μήνυση που είχε καταθέσει αλλος δημοσιογράφος που είχε συγκρουστεί μαζί του.

Προβληματισμός υπάρχει και στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. από τις πληροφορίες που υπάρχουν για χτύπημα σε δημοσιογράφο όχι απαραίτητα από τρομοκράτες αλλά από το κοινό ποινικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: