Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το Hollywood πάει... Μακεδονία!

Γυρίσματα του NBC στην Ελλάδα

Φαίνεται ότι οι κάτοικοι του Χόλιγουντ θα γνωρίσουν καλύτερα τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής , την αυθεντικότητα της Θεσσαλονίκης και την ιστορία της Βεργίνας μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής EXTRA και συγκεκριμένα του ειδικού αφιερώματος «Mansions & Millionaires» που παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Μάικλ Κορμπετ στο αμερικανικό εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, NBC .

Επταμελές συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μακεδονία για να ετοιμάσει το ειδικό αφιέρωμα, το οποίο γίνεται δύο φορές τον χρόνο και αφορά σε εξωτικούς προορισμούς .

Για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων συνεργάστηκαν τα εξής πρόσωπα και φορείς: η πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Αντζελες, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού....

Τα αφιερώματα, επικεντρώνονται στην τουριστική προβολή περιοχών της Ελλάδας, με έμφαση στα πολυτελή ξενοδοχεία,στα υψηλής ποιότητος εστιατόρια και στους πολιτιστικούς και φυσικούς θησαυρούς.Στην Ελλάδα τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα της Χαλκιδικής, στο ιστορικό κέντρο και τα κάστρα της Θεσσαλονίκης και στο μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας.

Η εκπομπή που θα προβάλλει την Ελλάδα, έχει ήδη συνεντεύξεις από τους ομογενείς ηθοποιούς Τζένιφερ Ανιστον, Ρίτα Ουίλσον,Ζακ Γαλιφιανάκης και Νία Βαρντάλος , οι οποίοι μιλούν για όλα όσα τους αρέσουν στη χώρα μας, ενώ θα προβάλλει και αποσπάσματα από τα γυρίσματα της σειράς «True Blood», που θα πραγματοποιηθούν στη Σαντορίνη και όπου συμμετέχει ο Έλληνας ηθοποιός Theo Alexander (Θοδωρής Ζουμπουλίδης).

Οι αντιδράσεις των Αμερικανών καλεσμένων για όσα είδαν, γεύτηκαν και κινηματογράφησαν στη Μακεδονία, ήταν -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΘ- ενθουσιώδεις. Μάλιστα, η εκπομπή προτρέπει τους Αμερικανούς, οι οποίοι κυρίως γνωρίζουν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα, να επισκεφτούν και έναν εναλλακτικό προορισμό της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: