Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Οι υποψηφιότητες των βραβείων EMMY

Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων Primetime Emmy, των οποίων η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, με οικοδέσποινα της μεγάλης βραδιάς την ηθοποιό Jane Lynch.

Η σειρά “Mad Men” είναι υποψήφια σε 19 από τις κατηγορίες των βραβείων Emmy, και μεταξύ άλλων διεκδικεί τα Emmy καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ οι πρωταγωνιστές της John Hamm και Elisabeth Moss είναι υποψήφιοι για το Emmy καλύτερου και καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά αντίστοιχα. Το “Boardwalk Empire” απέσπασε 18 υποψηφιότητες.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως η διάσημη τραγουδίστρια Lady Gaga είναι υποψήφια για πέντε Emmy.

Στην κατηγορία κωμικών σειρών, η σειρά “Modern Family” έλαβε 17 υποψηφιότητες. Το “Modern Family” θα διεκδικήσει το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς, απέναντι στις σειρές “30 Rock”, "Parks and Recreation", "The Big Bang Theory" και "The Office"....

Η επιτυχημένη σειρά “Glee” έλαβε φέτος μόνο δώδεκα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτές για καλύτερη κωμική σειρά, ενώ οι σταρ του Chris Colfer και Jane Lynch είναι υποψήφιοι στις κατηγορίες β ανδρικού και γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

Ο Matt LeBlanc, που έγινε γνωστός μέσα από την σειρά “Friends”, είναι υποψήφιος στην κατηγορία καλύτερου κωμικού ηθοποιού. Ο Hugh Laurie είναι υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά.

Από τις υποψηφιότητες των Emmy ξεχωρίζουν ωστόσο εκείνες γνωστών ηθοποιών του Χόλιγουντ που έκαναν την εμφάνιση τους σε σειρές ή show της μικρής οθόνης.

Η Kate Winslet, η οποία πρωταγωνιστεί στην δραματική σειρά “Mildred Pierce”, είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στην κατηγορία μίνι-σειρών, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Diane Lane. Το "Mildred Pierce" έλαβε συνολικά 21 υποψηφιότητες για τα Primetime Emmy.

Ο Steve Carell είναι υποψήφιος για το Emmy καλύτερου ηθοποιού σε κωμική σειρά, για τον ρόλο του στο “The Office”. Υποψήφια για βραβείο είναι και η γνωστή ηθοποιός Gwyneth Paltrow, καθώς διεκδικεί το Emmy guest ηθοποιού σε κωμική σειρά.

Ο Matt Damon επίσης είναι από τις παρουσίες του κινηματογράφου που είναι υποψήφιος στα φετινά βραβεία Emmy λόγω της εμφάνισης τους σε κάποια σειρά της τηλεόρασης. Ο γοητευτικός σταρ θα διεκδικήσει το βραβείο Emmy καλύτερου guest ηθοποιού σε κωμική σειρά, κατηγορία στην οποία είναι υποψήφιος ο Zach Galifianakis και ο Justin Timberlake.

Επίσης, υποψήφιος για Emmy είναι και ο Michael J. Fox, που διεκδικεί το βραβείο καλύτερου guest ηθοποιού σε δραματική σειρά, για τον ρόλο του στο “The Good Wife”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: