Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τραυματισμοί και συλλήψεις στα κατεχόμενα


Τραυματισμοί και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που προκλήθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα από τους Ελληνοκύπριους, μια ημέρα πριν από την 37η "μαύρη" επέτειο από την εισβολή στην Κύπρο.

Ειδικότερα, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας,...Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημαδεύτηκε από τις συλλήψεις έξι ατόμων, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές.

Οι αστυνομικοί απαίτησαν από τους διαμαρτυρόμενους να κατεβάσουν πανό που είχαν αναρτήσει καθώς θεώρησαν ως υβριστικά τα συνθήματα που αναγράφονταν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ''Να πεθάνει ο φασισμός'' και ανάρτησαν πανό που έγραφε ''Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του''.

Επίσης, τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της συντεχνίας "δημοσίων υπαλλήλων'' KTAMS, Αχμέτ Καπτάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: