Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: Φωτογραφία με το δράστη "επί τω έργω" - Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες επιζώντων

Τη φιγούρα ενός άνδρα, που στέκεται όρθιος ανάμεσα σε σορούς νεκρών και σώματα τραυματισμένων ανθρώπων στο Ουτόγια και εκτιμάται, πως είναι ο ίδιος ο δράστης, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός επιβαίνοντα σε ελικόπτερο, που προσέγγισε το σημείο μετά την επίθεση.

Στη θολή εικόνα, φαίνεται ένας ξανθός άνδρας, να κρατά κάτι, που μοιάζει με αυτόματο όπλο και να περπατά ανάμεσα σε πτώματα, σαν να ελέγχει ποιος είναι ζωντανός και ποιος όχι, για να αποτελειώσει το μακάβριο έργο του.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, εάν ο άνδρας που διακρίνεται στη φωτογραφία είναι πράγματι ο δράστης της επίθεσης, ο 32χρονος Anders Breivik, που συνελήφθη από αστυνομικό, που πήγε στο νησάκι για να βοηθήσει.

Ο 21χρονος Αdrian Pracon, ένα από τα παιδιά που ήταν στην κατασκήνωση, όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση και σώθηκε, περιέγραψε στο Sky News τις ανατριχιαστικές σκηνές, που εκτιλύχθηκαν, τις ώρες του φονικού ξεσπάσματος του 32χρονου.....

"Σώθηκα, επειδή έκανα τον νεκρό"

“Σώθηκα, επειδή έκανα τον νεκρό. Είχα πέσει στο έδαφος, ανάμεσα στα πτώματα, με το κεφάλι κάτω και κρατούσα την αναπνοή μου”.

“Άκουγα τις μπότες του και ένιωθα την αναπνοή του, όταν πλησίαζε”, είπε, ενώ λίγο μετά, τον πυροβόλησε στην πλάτη.

“Με πυροβόλησε, για να δει αν ήμουν ζωντανός. Δεν κουνήθηκα και έτσι πρέπει να πίστεψε, ότι δεν ήμουν. Έμεινα εκεί για δύο ώρες. Ήμουν υγιής, αλλά κρύωνα πολύ”.

“Φώναζε... ''Θα σας σκοτώσω όλους. Πρέπει όλοι να πεθάνουμε''... Σκεφτόμουν, ότι δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ποτέ ένας Νορβηγός δε θα στρεφόταν κατά της Νορβηγίας", συνέχισε ο Αdrian.

Λίγο πριν, επιχείρησε να αποδράσει από το νησί, κολυμπώντας, όμως το νερό ήταν τόσο παγωμένο, που αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

“Πήδηξα στο νερό, όπως ο περισσότερος κόσμος, όμως δεν είχα προλάβει να βγάλω τα ρούχα μου και μόλις είχε ξεκινήσει να βρέχει. Κολύμπησα περίπου 100 μέτρα και τότε άρχισα να κρυώνω τόσο πολύ, που φοβήθηκα, ότι θα πέθαινα σίγουρα”, είπε.

Όταν έφτασε στη στεριά, αντίκρισε όπως είπε τον 32χρονο και τον παρακάλεσε να μην τον σκοτώσει.

“Δεν ξέρω, αν δεν ήθελε να με σκοτώσει, γιατί ήμουν ένας μόνο... Λίγο αργότερα, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και τότε έπεσα στο έδαφος και κρύφτηκα ανάμεσα στις σορούς”.


Survivor 'pretended to be dead' by CNN_International


Bloodshed in Norway by NewsLook

Δεν υπάρχουν σχόλια: