Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΥΠΕΚΑ: Επείγουσα χρηματοδότηση για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου ενέκρινε σήμερα επείγουσα χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα από το Πράσινο Ταμείο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του και την επαναλειτουργία του. Η απόφαση, που είχε προαναγγελθεί στη συνέντευξη τύπου του Υπουργού, επισπεύστηκε μετά τη χθεσινή φωτιά που κατεσβέστη άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς να κινδυνεύσει η προστατευόμενη περιοχή.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να επιταχύνουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης μέσω του ΕΣΠΑ, έως το 2015. Επίσης, για την πλήρη λειτουργία του, προχωρά άμεσα η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία είναι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, και η επιλογή του νέου προέδρου. Η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης αποτελεί άμεση προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ, δεδομένης της σημασίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, ως πυρήνα προστασίας της βιοποικιλότητας και πνεύμονα πρασίνου για τους πολίτες.

Τέλος, για τη δασική διαχείριση και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, το ΥΠΕΚΑ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση του Δασαρχείου Καπανδριτίου, μέσω του Πράσινου Ταμείου, για τον καθαρισμό του δάσους και τη χάραξη περιηγητικών μονοπατιών μέσα στο Εθνικό Πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: