Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σούσι και κινέζικο για Σόιμπλε και Μπένι

Εκτός από το μενού της συζήτησης μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που περιελάμβανε μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το δείπνο εργασίας περιελάμβανε και κυριολεκτικό μενού, το οποίο επιμελήθηκε ο διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του πολυτελούς εστιατορίου.

Ο λόγος για τον Tim Raue, ο οποίος «φιλοξένησε» -με το αζημίωτο φυσικά- την υψηλή συνάντηση των υπουργών και των συνεργατών τους, κ.κ. Άσμουσεν και Ζανιά, στο εστιατόριο που φέρει και το ονοματεπώνυμό του, στην πόλη του Βερολίνου.

Το εστιατόριο, της οδού rudi dutschke 26, με τους εντυπωσιακούς χώρους και τη μοντέρνα διακόσμηση (photogallery) έχει ως σήμα το κολίμπρι, ενώ στη φιλοσοφία του περιλαμβάνονται πιάτα από την Ασία συνδυάζοντας στοιχεία από την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα.....

Ο σεφ-ιδιοκτήτης Τim Raue έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων -θεωρείται νο.1 σεφ στη γερμανική πρωτεύουσα- όπως Αστέρι Michelin, το 2007.

Πάντως, παρά τη «βαρύτητα» των θεμάτων, φανταζόμαστε ότι οι δυσκολίες θα... ξεχάστηκαν όταν θα έφτασαν τα πιάτα στους κ.κ. Βενιζέλο και Σόιμπλε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: