Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Με το αζημίωτο επιστρέφει το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα

Ενώ πριν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε για την προσφορά του στον αντικαπνιστικό αγώνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έρχεται σήμερα η ίδια η κυβέρνησή του με το Μεσοπρόθεσμο σχέδιο να πάρει πίσω μέρος του αντικαπνιστικού νόμου.

Όχι δηλαδή ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είχε εφαρμοσθεί συνολικά, αλλά εν πάση περιπτώσει ο νόμος υπήρχε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεμου και για την εξοικονόμηση εσόδων, «στα καζίνο και στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τ.μ. μπορούν να δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο του συνολικού εμβαδού του καταστήματος. Για τη δημιουργία τέτοιων χώρων καταβάλλεται ετήσιο τέλος ποσού 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο». ....

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, δήλωσε στο «Βήμα 99,5» ότι η ρύθμιση γίνεται για να ενταχθούν και αυτά τα καταστήματα ομαλά στον αντικαπνιστικό νόμο.

Η κυβέρνηση προσβλέπει σε έσοδα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Από την άλλη, αυτή η ρύθμιση αποτελεί την τραγική επιβεβαίωση ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε σχέση με τις πολιτικές αποφάσεις και ενώ υπάρχουν θεσμοί, δεν εφαρμόζονται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...Και όσοι την έχουνε...μεγάλη (άνω των 300 μ). θα μπορούν να γαμάνε τους υπόλοιπους, κατά το δημοκρατικότατο moto "με τον παρά μου γαμώ και την κυρά μου".
ΠΑ-SS-ΟΚ ισότητα, ισονομία δημοκρατία.
Στο επόμενο επισόδειο, άμεσες και επί τόπου εκτελέσεις όσων την έχουνε... μικρή, με σκοπό την μείωση του δείκτη φτώχειας και ανεργίας και αύξηση του κατα κεφαλήν εισοδήματος.
Δεν θα στηθούν δικαστήρια... θα στηθούν κρεμάλες.