Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στο κύκλωμα "νονών" της Ζακύνθου και ο λιμενάρχης του νησιού

Για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου κατηγορείται ο λιμενάρχης Ζακύνθου, ο οποίος τέθηκε και σε διαθεσιμότητα, ενώ εις βάρος του διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση σύλληψης “νονών της νύχτας.”

Η απόφαση προήλθε από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Κωνσταντίνου Σούλη.

Ο λιμενάρχης δε συνελήφθη, αλλά φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση σύλληψης μελών κυκλωμάτων της νύχτας και κατηγορείται για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου του άρθρου 252 του Ποινικού Κώδικα.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις συνομιλίες των υπόπτων από τον "κοριό" της ΕΥΠ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν επίσης και ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Κατερίνης καθώς και ο εκτελών χρέη υπολόγου στον Οίκο Ναύτου για ταμειακό έλλειμμα που διαπιστώθηκε και ανέρχεται στο ποσό πλέον των 100.000 ευρώ και το έλλειμμα στα ταμεία εξόδων γραφικών υλών και καθαριότητας που ανέρχεται σε ποσό πάνω από 5.000 ευρώ....

Σε βάρος των δύο διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη από την αρμόδια εισαγγελία του ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμιστεί πως έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα του νησιού, οι συλληφθέντες για συμμετοχή στις δύο εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν σε εμπόριο ναρκωτικών, “προστασίες”, τοκογλυφία, εκρήξεις βομβών και άλλα αδικήματα, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά έχουν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση 13 άτομα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 31 ονόματα και η έρευνα συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους οκτώ πρώτους συλληφθέντες είναι και οι δύο αρχηγοί των ομάδων, 29 και 27 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές αρχές για πολλά αδικήματα και, εκτός των άλλων, κατηγορούνται για επιθέσεις, απειλές και εξυβρίσεις, ακόμα και αστυνομικών δημοσία.

Να υπενθυμιστεί περαιτέρω ότι την τελευταία τριετία, η πρώτη εγκληματική οργάνωση, με την ίδια ή εναλλασσόμενη σύνθεση, προέβαινε στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, κάνναβη, ecstasy, MDMA), σε εμπορία όπλων, σε εκβιάσεις κατ' επάγγελμα για παροχή “προστασίας” σε βάρος ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στην περιοχή της Ζακύνθου και σε τοκογλυφία.

Η δεύτερη προέβαινε αποκλειστικά στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης), ενώ και οι δύο οργανώσεις επένδυαν τα παράνομα έσοδα στην αγορά πολυτελών σκαφών και οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: