Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Φαβορί για κλάματα - Σοκ στο Κόπα Αμέρικα!

Σοκ στο Κόπα Αμέρικα! Τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η διοργανώτρια Αργεντινή και η Βραζιλία, τέθηκαν νοκ άουτ στη διαδικασία των πέναλτι στα προημιτελικά από Ουρουγουάη και Παραγουάη αντίστοιχα.

Η επικράτηση της Ουρουγουάης επί της Αργεντινής με 5-4 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) συνέπεσε με την επέτειο του «Μαρακανάτσο», όπως έχει μείνει στην Ιστορία η επικράτηση της Σελέστε επί της Βραζιλίας στις 16 Ιουλίου του 1950 στον τελικό του Μουντιάλ στο Μαρακανά που έριξε στην κατάθλιψη έναν ολόκληρο λαό....

Ομως οι Βραζιλιάνοι έζησαν ένα άλλου είδους «Μαρακανάτσο» χθες το βράδυ απέναντι στην Παραγουάη. Οχι μόνο δεν κατάφεραν να πετύχουν γκολ στα 120 λεπτά του αγώνα αλλά πιθανότατα για πρώτη φορά στην ιστορία τους δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα στη διαδικασία των πέναλτι!
Ελάνο, Τιάγκο Σίλβα, Αντρε Σάντος και Φρεντ αστόχησαν επιτρέποντας στους ψυχωμένους Παραγουανούς να πάρουν τη νίκη σημειώνοντας δύο γκολ στην ψυχοφθόρα διαδικασία.
Η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει ξημερώματα Πέμπτης τον νικητή του αγώνα Χιλή - Βενεζουέλα, ενώ η Ουρουγουάη θα παίξει ξημερώματα Τετάρτης με το Περού που νίκησε στην παράταση την Κολομβία 2-0.

Η Αργεντινή είχε επενδύσει πολλά στο Κόπα Αμέρικα, θεωρώντας τη διοργάνωση ουσιαστικά τον θρόνο στον οποίον έπρεπε να ανέβει ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου Λιονέλ Μέσι.
Ομως στο στάδιο της Σάντα Φε που είναι γνωστό και ως «Τάφος των Ελεφάντων» η Ουρουγουάη έθαψε τις ελπίδες του άσου της Μπαρτσελόνα και των συμπαικτών του να κατακτήσουν ενώπιον των φιλάθλων τους το πρώτο τρόπαιο της Μπιανκοσελέστε από το 1993. «Ούτε ο Μέσι δεν μπορεί να βοηθήσει αυτήν την ομάδα. Πρόκειται για εθνική αποτυχία», κραύγαζε ο Τύπος που ζητούσε τον αποκεφαλισμό τον προπονητή Σέρχιο Μπατίστα μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αυτό που εξόργισε περισσότερο τους Αργεντινούς ήταν η δήλωση του Μπατίστα πως η ομάδα του δεν απέτυχε αν και ήθελε πολύ αυτό το τρόπαιο, γιατί απώτερος στόχος είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε τρία χρόνια!

Ο Μέσι παρέμεινε σιωπηλός μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Παρά τη δημιουργία του γκολ της ισοφάρισης (Ιγκουαΐν) και δύο - τριών εκρήξεών του, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα θύμιζε το προσωνύμιο του (Ψύλλος), ενώ συμπλήρωσε 28 μήνες από τότε που σκόραρε σε επίσημο διεθνές παιχνίδι. Μοιραίος παίκτης της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι ήταν ο Κάρλος Τέβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: