Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σόιμπλε: "ΟΚ" με τη δόση – Τώρα αποκρατικοποιήσεις

“Τα επόμενα βήματα” μετά την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, “πρέπει να γίνουν αποφασιστικά”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που ενέκρινε το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα, με τις ιδιωτικοποιήσεις, να ξεκινούν χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ο Γερμανός υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, κατά την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης, το βράδυ του Σαββάτου (02/07), ανακοίνωσε, πως το νέο πακέτο στήριξης μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί “πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο”.

“Το νέο πρόγραμμα εξαρτάται από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την εφαρμογή από την Αθήνα των οικονομικών μέτρων που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο.

“Καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει οικονομική πολιτική που εξασφαλίζει ότι θα καλυφθεί πλήρως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας”, τόνισε σε δήλωση της από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολάιν Ατκινσον....

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, “η απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα”.

Για “θετική απόφαση” έκανε λόγο και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

"Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών", αναφέρει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: