Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Α.Τσοχατζόπουλος: Μαζί τα αποφασίζαμε


..Kαι μαζί τα φάγατε!

Αθώος δήλωσε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει, επικρίνοντας όχι μόνο την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και το γερμανικό πόρισμα, στο οποίο θεωρεί ότι δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας...



Ο πρώην υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές και για άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν, κατονομάζοντας τους, οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ και δεν εκλύθηκαν να καταθέσουν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η αλήθεια είναι η ασπίδα του και θα αποκαλυφθούν τα στοιχεία της "σκευωρίας" που έχει στηθεί εναντίον του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συνεργασία, όπως τόνισε, με τη Νέα Δημοκρατία.

"Οι συντάκτες του πορίσματος ήταν εκτός Επιτροπής, όταν σύνέταξαν από πριν το "κατασκευασμένο" κείμενο και επειχειρούν αγωνιωδώς να αποδείξουν ότι δωροδοκήθηκα, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν, γιατί είναι ένα τεράστιο ψέυδος."

Ο πρώην υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε πρωτοφανές το συμπέρασμα του πορίσματος, ότι "η σύμβαση ήταν η μεγαλύτερη ένδειξη της ενοχής μου επειδή μόνο και μόνο είχε την υπογραφή μου, χωρίς να αναφέρεται κανένα αποδεικτικό υλικό που να συνδέει την ομάδα που χρηματίστηκε με τον υπουργό".

"Χρειάζεται προσοχή στην αβασάνιστη μεταφορά του πορίσματος της γερμανικής δικαιοσύνης το οποίο μου απευθύνει την βαύτατη κατηγορία της δωροδοκίας αλλά δεν επιχειρεί να τεκμηριώσει αν επηρέασα τα θεσμικά όργανα, είτε να εισηγηθούν, είτε να αποφασίσουν, όπως το ΚΥΣΕΑ. Γιατί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μια απόφαση ΚΥΣΕΑ και όχι υπουργού", τόνισε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι τα έχουν κάνει "πλακάκια" εναντίον του. Ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι, "τα πρακτικά της προνακριτικής δεν ήρθαν ποτέ, το πόρισμα βγήκε, αλλά δεν είδα ποτέ τις καταθέσεις τους γιατί φοβήθηκαν την αλήθεια, κάλεσαν μόνο έναν και μοναδικό αξιωματικό να καταθέσει."

"Όσοι υπουργοί ήταν μέλη της τότε κυβέρνησης 1998-2004, πρέπει να μιλήσουν σήμερα στην Ολομέλεια και να πουν τη γνώμη τους για την 24/7/1998, ημερομηνία που το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε", υπογράμμισε ο Α. Τσοχατζόπουλος κατονομάζοντας τους υπουργούς Θ. Πάγκαλο, Β. Παπανδρέου, Δ. Ρέππα, Ευ. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Μαγκριώτη αλλά και τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

"'Οποιος είναι υπουργός, μέλος της κυβέρνησης είναι και υποχρεωτικά μέλος του ΚΥΣΕΑ και αυτά είναι τα πιο κατάλληλα πρόσωπα να ενημερώσουν τη Βουλή, αν το θέλουμε", τόνισε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναρωτήθηκε πως διευκόλυνε την εταιρεία αφού δεν κατηγορείται για επηρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ, δεν κατηγορείται για την απευθείας ανάθεση αφού ήταν νόμιμη, άρα ουσιαστικά, τονίζει ο υπουργός, δεν απαντάται για ποιον λόγο δωροδοκήθηκα, άρα "δωροδοκήθηκα γιατί έτσι το θέλει η Επιτροπή".

"Το γερμανικό κατηγορητήριο, που θεωρείται ευαγγέλιο από την Επιτροπή, δεν έλαβε υπόψιν του τις διατάξεις που ισχύουν στην Ελλάδα, άρα για ποιό λόγο πρέπει να πάρουμε μόνο αυτά που λένε οι Γερμανοί και αβασάνιστα να τα χρησιμοποιήσουμε;" υπογράμμισε ο Α. Τσοχατζόπουλος, συνεχίζοντας "πως μπορέσατε εσείς (αναφερόμενος στην Επιτροπή) να βρείτε δωροδοκία, αφού δεν βρήκαν οι Γερμανοί;"

"Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας κατηγορίας, εκτός από τον συκοφάντη εκδότη, που με δημοσιεύματα στηρίζει τις κατηγορίες του περί του δήθεν ταμία μου, ούτε είχα ούτε έχω σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία, το όνομά μου είναι Τσοχατζόπουλος"

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι "αντίθετα με αυτά που λένε ότι δεν παρέλαβαν, δεν παρείγγειλαν και δεν πλήρωσαν, λένε ψέματα γιατί πλήρωσαν και τους επιστρέφω την κατηγορία περί κατάσκοπίας.

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Α. Τσοχατζόπουλος τόνισε με νόημα ότι "Δεν υπήρξα ποτέ υπάλληλος ούτε των Αμεικανικών ούτε άλλων συμφερόντων", αναφερόμενος στις μη αγορές επί υπουργίας του από αμερικανικές εταιρείες.

Η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Μανωλάκης, τάχθηκε νωρίτερα υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι οι ενδείξεις που προέκυψαν από την έρευνα της Προανακριτικής δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ορθότητα της πρότασης άσκησης ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα, δήλωσε ότι "δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: