Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

"Καπέλο" στους υπουργούς μπαίνει ο Γλυνός

Μπορεί να μας διαβεβαίωναν από την κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρχουν επίτροποι ή κομισάριοι που θα μπουν καπέλο στους υπουργούς, αλλά η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει και αυτήν την ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση.

Η διαφορά είναι ότι το πρόσωπο αυτό που ουσιαστικά θα χειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο την αμεσότερη εκταμίευσή τους δεν θα είναι τουλάχιστον κάποιος ξένος, αλλά... Έλληνας.

Ποιος; Ο κ. Γιώργος Γλυνός, που τυγχάνει πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν και αναλαμβάνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων,έχοντας μάλιστα αυτονομία κινήσεων σε σχέση με υπουργούς ή άλλες κυβερνητικές αντιπροσωπείες. Μάλιστα, την σχετική αποκάλυψη κάνει ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον κ. Μπαρόζο, με την οποία απαντά σε προηγούμενο αίτημα του προέδρου της Κομισιόν......

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το (κρατικό) Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε εκείνη την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητούσε τον ορισμό ενός προσώπου - συνδέσμου (contact person), που θα συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ Κομισιόν και ελληνικών αρχών, για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής.

Μετά την ανταπόκριση Παπανδρέου με τον διορισμό Γλυνού, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και από τον πρόεδρο της Κομισιόν. Έτσι, η πρώτη συνάντηση του κ. Γλυνού με την αντιπροσωπεία του κ. Μπαρόζο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη διεξαγωγή του Eurogroup τη Δευτέρα, πάντα με στόχο την ανάγκη επιτάχυνσης της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: