Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος και εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ζέστη και η υγρασία, ενώ όσοι από Δευτέρα θα βρίσκονται σε άδεια, θα έχουν για σύμμαχό τους, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες των διακοπών τους τη ζέστη, που ενθαρρύνει τις δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αίθριος με ζέστη, κυρίως στα δυτικά, και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.....

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα δυτικά και τους 38 βαθμούς.

Γενικά αίθριος και ζεστός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ αναμένεται το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά να σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και εκτιμάται ότι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 39 βαθμούς.

Ήδη, τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου κινούνται σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, καθώς συνεχίζεται η αναχώρηση των αδειούχων του Ιουλίου για τα νησιά. Aυξημένη είναι από το μεσημέρι και η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: