Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Οι ιδιοκτήτες ταξί τώρα ανοίγουν τα διόδια

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες τις διαμαρτυρίες τους και αυτή τη φορά στα διόδια και σηκώνουν τις μπάρες και όχι μόνο.

Από την παρεμπόδιση διέλευσης τώρα κάνουν πλέον το ακριβώς αντίθετο.

Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων είχαν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων, αφήνοντας τους οδηγούς των ΙΧ που κατευθύνονταν από και προς τη Θεσσαλονίκη να περνούν ελεύθερα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και από τις 10 το πρωί του Σαββάτου, ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης άνοιξαν τα διόδια Ασέας, στην Τριπόλεως-Κορίνθου. Ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας έχουν ανοίξει τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου-Τριπόλεως.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Χανίων από τους τοπικούς ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι παρέταξαν τα οχήματα τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα....

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι κατέλαβαν συμβολικά το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα, επιτρέποντας τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.

Παράλληλα, μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους. Η κίνηση τους αυτή είναι -όπως οι ίδιοι λένε- συμβολική για να εξηγήσουν στους πολίτες και τους τουρίστες, γιατί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Στην Κέρκυρα, οι αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα εισήλθαν δωρεάν.

Στη Λευκάδα, βρέθηκαν στη γέφυρα με κατεβασμένα τα ταξίμετρα, ενώ δεν αποκλειόταν να κατευθυνθούν προς το Άκτιο, όπου θα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία οι συνάδελφοι τους από την Ήπειρο.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές απήργησαν, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: