Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η εκδίκηση του Ραγκούση: Καψόνι στον ΓΑΠ για την υποβάθμιση του και το δαχτυλίδι στον Βενιζέλο

Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος που ο ΓΑΠ είχε την τύχη να τον έχει στο πλευρό του.

Είναι ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία ενός συμπαγούς εκλογικού σώματος, ορκισμένου για το ΠΑΣΟΚ μέσω του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. Είναι ο άνθρωπος που γλίτωσε με τις ενέργειες του το ΠΑΣΟΚ από την ήττα στις αυτοδιοικητικές, δίνοντας ανάσα ζωής στην κυβέρνηση....

Δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθεια του και την διαφωνία του για τον χαρακτήρα και τις ενέργειες του Γ. Παπακωνσταντίνου όπως και το τράβηγμα του χαλιού από τον Παπουτσή στην υπόθεση της Κερατέας. Ενώ για τον δεύτερο δεν μπορούσε να πει και πολλά αφού του έχει τεράστια πολιτική υποχρέωση, ο Παπακωνσταντίνου δέχτηκε πολλές φορές τα πυρά από το σύστημα επικοινωνίας του τ. ΥΠΕΣ.

Ο Ραγκούσης θεωρούσε τον εαυτό του ως τον φυσικό διάδοχο του νέου ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όταν διαπίστωσε ότι ο Παπανδρέου παρέδωσε το κόμμα στον Βενιζέλο με αντάλλαγμα την φυγάδευση του και της παραγραφής των ποινικών ευθυνών μέσω διπλών εκλογών (δημοψήφισμα – αλλαγή εκλογικού – ακυβερνησία), αποφάσισε να γίνει Σαμουήλ κανοντας Κούγκι την κυβέρνηση.

Η για πολλούς αψυχολόγητη ενέργεια του στο θέμα των αυτοκινητιστών, είναι η ταφόπλακα σε ολόκληρο το σύστημα ΠΑΣΟΚ που θα απομείνει μετά την φυγή του Γιώργου Παπανδρέου.

Κατά την δική μας άποψη, ο Ραγκούσης που δεν είχε προκαλέσει ποτέ με την προσωπική του ζωή, θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να γλιτώσει το κόμμα από την διάλυση. Δεν θα συγχωρέσει ποτέ στον Παπανδρέου ότι για άλλη μία φορά κοίταξε τον εαυτό του και όχι την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: