Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πολίτες μηνύουν ΕΛ.ΑΣ και υπουργούς


Τη Δευτέρα κατατέθηκε η μήνυση από συνολικά 126 πολίτες και 150 μάρτυρες εναντίον της ΕΛΑΣ, αλλά και διαφόρων υπουργών για τα μεγάλα επεισόδια στις μαζικές διαδηλώσεις, στις 15, 28 και 29 Ιουνίου, όπου, σύμφωνα με τη μήνυση αλλά και όσα έδειξαν οι κάμερες, εκτοξεύθηκαν χιλιάδες χημικά.

Η μήνυση γίνεται διότι, σύμφωνα με όσους την υποβάλλουν, η αστυνομία χρησιμοποίησε απρόκλητη δολοφονική βία αλλά και για την ρίψη χημικών,...εκρηκτικών και λοιπών όπλων, κορυφώνοντας σε ένταση και έκταση το πογκρόμ που πραγματοποιήθηκε την 29/6/2011.

Η μήνυση στρέφεται προσωπικά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Ελ. Οικονόμου, του προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε υπηρεσία κατά τις συγκεκριμένες αναφερόμενες ημερομηνίες και γενικά κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.

Οι 126 πολίτες – μηνυτές, προσήλθαν το πρωί της Δευτέρας (18/07) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και συνέταξαν τη μήνυση ενώ στη συνέχεια προσήλθαν στην Γραμματεία της Εισαγγελίας του κτηρίου 16 για την κατάθεση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: