Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κόντρα για το "Κουτί της Πανδώρας"

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της διαδικτυακής έκδοσης της "Ελευθεροτυπίας", με αφορμή την κριτική που ασκείται σε άρθρο της ιστοσελίδας στο "Κουτί της Πανδώρας".

Η κριτική αφορούσε την εκπομπή που προβλήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και ασχολήθηκε με τα "στημένα παιχνίδια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα φιλοξενούσε και συνέντευξη του πρώην προέδρου και ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για αναμασήματα, ανώδυνες αναφορές αθλητικογράφων, αποσπασματικές δηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη και πολύ κακό για το τίποτα, καθώς δεν υπήρχαν αναφορές σε ονόματα......

Μάλιστα ο συντάκτης αφήνει αιχμές για τον τρόπο που διαφημίστηκε το απόσπασμα για τις δηλώσεις του Ντέμη Νικολαΐδη, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για "παραπλανητικό τρέιλερ" που δημιουργούσε προσδοκίες για το τι θα πεί ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ.

Απάντηση Βαξεβάνη

Όπως ήταν φυσικό η σκληρή κριτική στο περιεχόμενο της εκπομπής, προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, ο οποίος απάντησε με επιστολή στην "Ελευθεροτυπία".

Ο κ. Βαξεβάνης αφού ξεκαθαρίζει ότι η κριτική πρέπει να υπάρχει, σημειώνει ότι αρχικά ότι το "όνομά του είναι Βαξεβάνης και όχι Μπαξεβάνης" (έτσι αναφέρεται στο δημοσίευμα).

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η χθεσινή εκπομπή ήταν το πρώτο μέρος της έρευνας και σκοπός ήταν αν ενημερωθούν τηλεθεατές που δεν γνωρίζουν.

Απαντώντας στα περι "παραπλανητικού τρέιλερ" ο Κώστας Βαξεβάνης σημειώνει ότι δεν διαφήμισε ποτέ αποκαλύψεις.

"Ουδέποτε διαφημίσαμε αποκαλύψεις ή κάτι σχετικό. Αυτό το έκανε ο αθλητικός Τύπος δίνοντας εκ των προτέρων στην συνέντευξη Νικολαΐδη τις διαστάσεις που ήθελε. Όσα κατά τον συνάδελφο ήταν αναμασήματα, ήταν η περιγραφή του τρόπου λειτουργίας ενός άθλιου συστήματος" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, απαντά και στην κριτική για το ότι μίλησε με συγκεκριμένους αθλητικογράφους.

"Ο συντάκτης με κριτικάρει γιατί έβγαλα αθλητικογράφος και μάλιστα συγκεκριμένου συγκροτήματος. Δεν ξέρω τι εννοεί.

Ξέρω όμως πώς όταν ξεκίνησε η έρευνα απευθύνθηκα πρωτίστως στον συνάδελφο Φίλιππο Συρίγο. Όχι μόνο γιατί η «Ε» είναι η προσωπική μου προτίμηση-εφημερίδα, αλλά γιατί η εφημερίδα είχε στο παρελθόν αναδείξει θέματα για την παράγκα στο ποδόσφαιρο. Ο καλός συνάδελφος προκειμένου να μιλήσει απαίτησε να μπει η συνέντευξη του ολόκληρη αλλά κυρίως ενιαία".

Όπως αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο κ. Συρίγος αρνήθηκε, ωστόσο φιλοξενήθηκε η Κατερίνα Κατή η οποία (όπως το συνηθίζει άλλωστε) είπε τα πράγματα όπως έχουν και μάλιστα με ονόματα.

Καταλήγοντας, ο δημοσιογράφος απαντά και στο γιατί δεν αναφέρθηκαν ονόματα, προσκαλώντας τον συντάκτη του άρθρου στη δεύτερη εκπομπή με το ίδιο θέμα για να πει όσα ονόματα και διευθύνσεις θέλει

Δεν υπάρχουν σχόλια: