Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γυναίκα "στα ηνία" του Αρείου Πάγου για πρώτη φορά

Γυναικεία θα είναι η προεδρική θέση στον Άρειο Πάγο για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης (12.07) του υπουργικού συμβουλίου, μιας και οι έως τώρα δικαστικοί λειτουργοί συνταξιοδοτήθηκαν στα τέλη του Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν την 30η Ιουνίου 2011, ύστερα από τις συνταξιοδοτήσεις δικαστικών λειτουργών....

Ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαντωνίου, προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου, σε αντιπροέδρους τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την ΕυφροσύνηΚραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.

Σημειώνεται ότι για παρθενική φορά στα δικαστικά χρονικά τοποθετήθηκε γυναίκα τόσο στη θέση του πρόεδρου του Αρείου Πάγου όσο και στην άλλη, του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: