Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Συνέλαβαν τους ληστές γερόντων στη Ζάκυνθο!

Τέλος στην δράση της συμμορίας των κουκουλοφόρων που είχε γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους στις απομακρυσμένες περιοχές της Ζακύνθου, έβαλαν οι αστυνομικοί τη Ασφαλείας! Οι τρεις αλλοδαποί πιάστηκαν στα πράσα στην περιοχή Λυκούδι, λίγο πριν χτυπήσουν για μια ακόμη φορά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των τριών Αλβανών ηλικίας 21, 23 και 31 χρόνων ένα λοστό και ένα ζευγάρι κάλτσες τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως μάσκες για να μην αναγνωρίζονται από τα θύματά τους. Όπως αποδείχθηκε, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει συνολικά 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Ζάκυνθο, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα των σπιτιών τους και απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα. Έκλεβαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή και φεύγοντας έκοβαν το καλώδιο του τηλεφώνου....

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από ορισμένα θύματα, ενώ αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους. Ωστόσο, πριν συλληφθούν φαίνεται πως είχαν κάνει άλλη μια ληστεία στην περιοχή της Λούμπας, όπου εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από την μπαλκονόπορτα. Αφού τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν τη σύνταξή τους, τους τράβηξαν βίαια από τα δάχτυλα ακόμη και τις γαμήλιες βέρες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: