Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Κατάληψη του «Μακεδονία» από ταξιτζήδες

Κατάληψη του αεροδρομίου «Μακεδονία» πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, στο ύψος εμπορικού κέντρου, και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου παρέταξαν τα οχήματά τους και κατευθύνονται πεζή στον τερματικό σταθμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστα Γιαννακάκη, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πόσο θα παραμείνουν εκεί.

Σε κάθε περίπτωση και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν οι ταξιτζήδες παρά τα προβλήματα που έχουν επιφέρει στο επιβατικό κοινό και το τεράστιο πλήγμα που έχουν επιφέρει στον τουρισμό της χώρας.

Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν επ' αόριστον απεργία τους, σκληραίνοντας ακόμα πιο πολύ τη στάση τους.....

Ήδη το απόγευμα της Παρασκευής, οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της Πορταριάς, κοντά στα Νέα Μουδανιά, απ' όπου επέστρεψε -με κανονικές ταχύτητες- στη Θεσσαλονίκη. Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός και κατηύθυνε την κίνηση των οχημάτων μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από τους αυτοκινητιστές της Λάρισας οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των Τεμπών για ένα τέταρτο, από τις 8μμ έως τις 8.15μμ.

Ο αποκλεισμός ήταν συμβολικού χαρακτήρα, ενώ στην περιοχή βρισκόταν περί τα 50 ταξί, όπως και οδηγοί, οι όποιοι διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πάντως εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος, όπως ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

Το θρίλερ με την απεργία των ταξιτζήδων πάντως αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Το απόγευμα της Δευτέρας μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών θα συναντηθεί με τους οδηγούς ταξί. Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνάντηση του κ. Ραγκούση με αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί δεν πραγματοποιήθηκε, τόσο εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας, που είχε η συνάντηση με τους ιδιοκτήτες, όσο και για το γεγονός ότι δεν πρόλαβαν όλοι οι εκπρόσωποι να προσέλθουν από την επαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: