Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Οφσάιντ η SportDay

Μάθανε τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις απολύσεις μικροί- μεγάλοι. Έστω και αν κάποιοι εκ των εκδοτών είναι δημοσιογράφοι. Και απολύουν τους... ενοχλητικούς- αυτούς που αρνούνται τη λογική σφάξε με αγά μου να αγιάσω. Ο λόγος για την απόλυση του Δ. Ελευθεράτου από τη Sportday.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ:

Ό,τι και να κάνουν, δεν θα μας νικήσουν

«Η εργοδοσία των ΜΜΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πογκρόμ εναντίον των αγωνιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη, προτού περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, απολύθηκε και δεύτερος υποψήφιος για το ΔΣ με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή – ο Διονύσης Ελευθεράτος. Το δικό του «παράπτωμα» ήταν ότι αρνήθηκε να υπογράψει την μείωση των αποδοχών του κατά 25% (!), την οποία προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία της εφημερίδας SportDay. Πιθανότατα, δεν θα είναι ο τελευταίος…....

Στο ίδιο διάστημα, θύματα της εργοδοτικής μανίας έχουν πέσει πολλοί ακόμη αγωνιστές συνάδελφοι – είτε μέλη και υποψήφιοι άλλων αριστερών παρατάξεων είτε ανένταχτοι. Είναι πλέον προφανές: οι δήμιοι δεν θα σταματήσουν παρά μόνο όταν χυθεί και το τελευταίο αίμα. Οτιδήποτε κινείται και αντιστέκεται στα σχέδιά τους θέλουν να το τσακίσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν με τη μέγιστη δυνατή ισχύ τη θέση τους στην επόμενη μέρα.

Ας το καταλάβουν, όμως, καλά. Ό,τι και να κάνουν, όσες «επιτυχίες» και αν έχουν βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων, εκβιάζοντας και απειλώντας να τους στερήσουν τη ζωή τους, το μέλλον δεν τους ανήκει. Η κοινωνική οργή συσσωρεύεται διαρκώς και αργά ή γρήγορα, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει. Αυτά που ήξεραν, πρέπει να τα ξεχάσουν. Όταν έρθει η ώρα της κρίσης, κανείς δεν θα υπάρχει κανείς για να διαμεσολαβήσει και να τους σώσει. Ούτε τα ΜΑΤ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η τρόικα…

Στον πόλεμο δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε. Ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς. Η συνείδησή μας παραμένει λεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: