Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επ' αόριστον η απεργία των ταξί


Ταλαιπωρία διαρκείας περιμένει το επιβατικό κοινό και τους τουρίστες που θα αποφασίσουν να επισκεφτούν τη χώρα μας καθώς, οι οδηγοί ταξί προσανατολίζονται προς απεργία διαρκείας μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Στην περιφέρεια σημειώνονται ήδη δυναμικές κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων...Με ανακοίνωση του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σημείωσε ότι η 48ωρη απεργία συνεχίζεται επ' αόριστον, καθώς δεν υπάρχει καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ έχει ως εξής:

"Σύμφωνα με την απόφαση του Κλαδικού Συμβουλίου τις 16/7/11 στην Αθήνα, η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο .

Κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας."

Παράλληλα, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπαμανώλης διαφοροποιείται από την γραμμή της κυβέρνησης και ζητά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση του στη Βουλή προτείνει η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών, να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας.

Από την πλευρά της η ΝΔ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών. Σε ανακοίνωση του ο Γ. Μιχελάκης αποκαλεί "αρχιτέκτονα του χάους" τον κ. Ραγκούση ενώ τόνισε πως "Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή. Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;"

Οι δύο πύλες εισόδου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, έχουν αποκλειστεί καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Οι τουρίστες με τις βαλίτσες στα χέρια ψάχνουν τρόπους ώστε να φτάσουν στο αεροδρόμιο για να μην χάσουν τις πτήσεις τους. Η νέα κινητοποίηση τους αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, αφού σήμερα στο αεροδρόμιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 αφίξεις τσάρτερ.

Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα Χανίων.

Κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί σε όλη τη χώρα

Στην Πάτρα το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, που συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, απέκλεισαν περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό.

Δηλαδή όταν καταπλέει κάποιο πλοίο από την Ιταλία, επιτρέπουν την έξοδο επιβατών και οχημάτων.

Στα διόδια Πυργετού, μετέφεραν σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία.

Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως συνηθίζεται, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

Ταυτόχρονα σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ στον χώρο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 ιδιοκτήτες ταξί.

Οι ιδιοκτήτες ταξί άφησαν τα οχήματά τους στον κόμβο του αεροδρομίου και κατευθύνθηκαν πεζή προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, κλείνοντας δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες στο λιμάνι στο Κατάκολο χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προς την Αρχαία Ολυμπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: