Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Χρυσοχοϊδης: Aργοπεθαίνει η οικονομία μας. Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι είναι αδύνατον να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν υπάρξει τελική λύση για το χρέος. «Χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα, άμεσα», είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Η απουσία λήψης αποφάσεων είναι καταστροφή για την Ευρώπη, και στην Ελλάδα είναι αργός θάνατος για την οικονομία μας, για το αίσθημα του λαού μας και για τις επιχειρήσεις μας», επισήμανε ο υπουργός από τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI)....

Στις Βρυξέλλες έχει ήδη ξεκινήσει η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο και θα αποτρέπει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, η οποία θα δημιουργούσε και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης προβλήματα πρόσβασης στις αγορές ομολόγων. Το νέο πακέτο στήριξης θα προστεθεί στο σχέδιο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ που συμφώνησε η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ πέρυσι το Μάιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει τις αγορές, αλλά αρνήθηκε να κάνει την όποια πρόβλεψη αναφορικά με τις λεπτομέρειες που συζητούνται. «Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα θα κάνουν το καθήκον τους...και θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα της Ευρώπης, των κρατών και των λαών της Ευρώπης».

«Εάν δεν έχεις μια τελική λύση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο θέμα της ανάπτυξης. Η χώρα ήδη προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και στοχεύει στην άντληση 50 δις ευρώ μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων έως το 2015. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), της Ελλάδας αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 εντός των επόμενων 3-4 χρόνων», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, λέγοντας στους επενδυτές ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα από την οποία μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

21 μηνες , τι εκανες μεχρι τωρα Μιχαλακη ?