Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εξαρθρώθηκε τετραμελής σπείρα ληστών στη Θεσσαλονίκη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας περιλαμβάνει πέντε περιπτώσεις αρπαγής τσαντών, που περιείχαν σημαντικά χρηματικά ποσά και άλλα τιμαλφή.

Ένας άνδρας, 20 ετών, έχει ήδη συλληφθεί, ενώ εις βάρος των άλλων τριών μελών της σπείρας, ηλικίας 25, 24 και 27 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, σε ορισμένες περιπτώσεις, πραγματοποιούσαν αρχικά κατόπτευση τραπεζικών υποκαταστημάτων και, αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, όταν προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, τα έθεταν υπό παρακολούθηση....

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι η τετραμελής σπείρα, με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις των μελών της, προέβη σε:

• Αρπαγή τσάντας από τον χώρο αποσκευών Ι.Χ. αυτοκινήτου, τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε αυτό ο ιδιοκτήτης του. Η κλοπή σημειώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010, στην περιοχή των Πεύκων, και είχε ως λεία το ποσό των 15.500 ευρώ, το οποίο προερχόταν από τραπεζικές αναλήψεις.

• Αφαίρεση τσάντας από τη θέση συνοδηγού, στις 24 Μαρτίου του 2011, στην περιοχή της Καλαμαριάς. Η τσάντα περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.800 ευρώ, μέρος των οποίων είχε εκταμιευθεί νωρίτερα από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

• Κλοπή τσάντας από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, στις 12 Απριλίου του 2011, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος. Η τσάντα περιείχε 1.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

• Αφαίρεση δύο τσαντών, ύστερα από διάρρηξη αυτοκινήτου, στις 29 Απριλίου του 2011, στην οδό Λήμνου. Οι τσάντες περιείχαν 3.600 ευρώ και διάφορα αντικείμενα, αξίας άνω των 500 ευρώ.

• Κλοπή τσάντας στις 26 Ιουνίου του 2011, από την τοποθεσία Πόρτο Φίνο Ασπροβάλτας. Η τσάντα περιείχε χρηματικό ποσό, ύψους 25.000 ευρώ.

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής ομάδας υπερβαίνει τα 64.000 ευρώ. Τέλος, σημειώνεται ότι ο 24χρονος δράστης τελεί ήδη υπό κράτηση στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, για άλλη περίπτωση κλοπής.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική δράση της συμμορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: