Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

"Οι δυτικές δυνάμεις δεν μπορούν να νικήσουν στον πόλεμο"


Οι δυτικές δυνάμεις είναι καταδικασμένες να ηττηθούν στη στρατιωτική τους εκστρατεία για την αποπομπή του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, υποστήριξε ένας από τους γιους του σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, και πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές τις οποίες διεξάγουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας του καθιστά τις χώρες αυτές «θεμιτούς στόχους»...



Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι είπε ότι ο πατέρας του δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της σύρραξης στη Λιβύη, παρότι οι εξεγερμένοι αξιώνουν πρωτίστως τον τερματισμό της εξουσίας του, η οποία διαρκεί τέσσερις δεκαετίες.

Ερωτηθείς εάν έχει κάποιο μήνυμα να δώσει στο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, η κυβέρνηση του οποίου ανέλαβε κεντρικό ρόλο στην δυτική επέμβαση στη Λιβύη, ο Σάιφ αλ Ισλάμ είπε: «Δεν πρόκειται να νικήσετε. Δεν έχετε καμιά πιθανότητα, έχετε μηδέν πιθανότητες, να κερδίσετε στον πόλεμο εδώ. Αν είστε οργισμένοι μαζί μας επειδή δεν αγοράσαμε αεροπλάνα Rafale, θα έπρεπε να μας μιλήσετε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα γαλλικά αεροσκάφη που κατασκευάζει η Dassault και το Παρίσι προσπαθούσε να πουλήσει στην Τρίπολη πριν από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Καντάφι.

Ο γιος του Λίβυου ηγέτη, ο οποίος όπως και ο πατέρας του αντιμετωπίζει διεθνές ένταλμα σύλληψης για να εκδοθεί στη Χάγη όπου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θέλει να τον δικάσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για το ρόλο του στους θανάτους πολιτών που απαιτούσαν την ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι, είπε πως η Τρίπολη είναι έτοιμη να προβεί σε παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά ορισμένα από τα γαλλικά αιτήματα, πρόσθεσε όμως πως η κυβέρνηση Καντάφι θα πολεμήσει για να υπερασπιστεί τη χώρα.

«Θέλετε δημοκρατία, είμαστε έτοιμοι. Θέλετε εκλογές, είμαστε έτοιμοι. Θέλετε--τι; Νέο Σύνταγμα; Είμαστε έτοιμοι. Κατάπαυση του πυρός; Είμαστε έτοιμοι. Αλλά η άλλη πλευρά λέει όχι συνέχεια», είπε.

«Το να πω στον πατέρα μου να εγκαταλείψει τη χώρα, είναι αστείο. Δεν θα παραδοθούμε ποτέ. Θα πολεμήσουμε. Είναι η χώρα μας. Πρέπει να πολεμήσουμε για τη χώρα μας και θα αποτελέσετε θεμιτούς στόχους για εμάς», πρόσθεσε ο γιός του Λίβυου ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: