Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Ξεκινά από σήμερα ο θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς


Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα, Δευτέρα, 4/7, ο θεσμός του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς, ο οποίος θα περιπολεί πιλοτικά στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, στις παρακάτω περιοχές:

1η δημοτική κοινότητα: Πλάκα - Άγιος Παύλος

2η δημοτική κοινότητα: Λαγουμιτζή - Άγ. Ιωάννης - λόφος Λαμπράκη...3η δημοτική κοινότητα: Βοτανικός (Αγ. Μαρκέλλα) - Σπ. Πάτση

4η δημοτική κοινότητα: Θυμαράκια (πλ. Αθανάσιου Διάκου), Ακαδημία Πλάτωνος (Αγ. Γεώργιος)

5η δημοτική κοινότητα: Αχαρνών (Ευγ. Καραβία έως Χαλκίδος), Αχαρνών-Καυταντζόγλου-Ταϋγέτου-Νικοπόλεως, Άγ. Ελευθέριος (Αγ. Λαύρας- Γαλατσίου)

6η δημοτική κοινότητα: πλ. Αττικής (Μιχ. Βόδα), πλ. Αγίου Παντελεήμονα, πλ. Βικτωρίας (Αγ. Μελετίου-Γ’ Σεπτεμβρίου-Ιουλιανού)

7η δημοτική κοινότητα: Γκύζη, Πανόρμου-Παυλή-Λαρίσης-Αγ. Θωμά, Ερυθρός Σταυρός.

Από το 2012, ενδεχομένως, να επεκταθεί σε περισσότερες γειτονιές.

Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς δεν είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση εγκληματικών και ποινικών ενεργειών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δημότες θα πρέπει να απευθύνονται στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δημοτικός αστυνομικός της γειτονιάς φορά τη στολή της δημοτικής αστυνομίας και φέρει στην αριστερή πλευρά του στήθους κονκάρδα με το λογότυπο «Δημοτικός Αστυνομικός της γειτονιάς».

Θα επισκεφτεί όλα τα σπίτια και τα καταστήματα της γειτονιάς και θα μοιράσει την κάρτα με τα στοιχεία του. Ο θεσμός θα εφαρμοστεί αρχικά με κλιμάκια δύο ατόμων σε δύο βάρδιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: