Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των οχημάτων του ΟΤΕ

Τα μέλη των οργανώσεων «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Luciano Tortuga», ανέλαβαν από κοινού με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ σε πάρκινγκ το Μαρούσι την Κυριακή τα ξημερώματα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συναντούν για δεύτερη φορά αυτή τη μεικτή ονομασία όπου συνυπάρχει ο γνωστός τίτλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με άλλα ονόματα, εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με απομεινάρια της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία με άλλες μικρές ομάδες. Ωστόσο, όπως πάντα, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται....

Ο Λουτσιάνο Τορτούγκα, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε μια από τις επωνυμίες, τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και τυφλώθηκε μετά από έκρηξη βόμβας που εξερράγη στις 31 Μαϊου 2011, ενώ τη μετέφερε για να την τοποθετήσει στην τράπεζα Σανταντέρ στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Η επίθεση στον ΟΤΕ «αφιερώνεται» από την οργάνωση στην προκήρυξη της, στον Θεόφιλο Μαυρόπουλο, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη στις 18 Μαϊου και όχι - όπως θα περίμεναν οι αστυνομικοί - σε κατηγορούμενους των «Πυρήνων της Φωτιάς» που δικάζονται αυτές τις ημέρες.

Η προκήρυξη ξεκινά με τη φράση του Ν. Καζαντζάκη «πως ξεκινάει το φως από ένα άστρο και χύνεται μέσα στη μαύρη αιωνιότητα κι οδοιποράει αθάνατο; Το άστρο πεθαίνει, μα το φως ποτέ του, τέτοια κι η κραυγή της ελευτεριάς».

Τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν πως «οι πορείες λειτουργούν και ως πεδίο διάχυσης της επαναστατικής βίας. Της βίας που σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον δεν αντιπαρατίθεται στρατιωτικά με τους μηχανισμούς καταστολής, ούτε μεταφέρει τη σύγκρουση στην ουτοπική σφαίρα της "τελικής μάχης". Η βία που ασκείται με πέτρες και μολότοφ από τις μειοψηφίες που αμφισβητούν έμπρακτα την εξουσία δημιουργούν το βίωμα της σύγκρουσης σε νέο κόσμο, ένα βίωμα το οποίο υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετουσιωθεί στη συνέχεια σε επαναστατική συνείδηση».

Ανακοινώνουν μάλιστα πως συμφωνούν με την «πρόταση της Ε.Ο Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς 1ης περιόδου και αποφασίσαμε να προωθήσουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα την συνέχιση της. Πιο επικίνδυνη, απρόβλεπτη και χαοτική από ποτέ. Αντάρτικες μεθοδολογίες, υποδομές και τακτικές μάχης βρίσκονται ήδη στο "εργαστήρι" της επαναστατικής εξέλιξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: