Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τραπεζικοί φόροι στην Ευρώπη για να σωθεί η Ελλάδα


Τη δημιουργία τραπεζικών φόρων, ώστε να συμβάλλουν στον ιδιωτικό τομέα που θα βοηθήσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εξετάζουν οι κυβερνήσεις 17 χωρών της ζώνης του ευρώ, θα γράφει στο σημερινό φύλλο της Δευτέρας , η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι εν λόγω φόροι αφορούν ακόμη και σε τράπεζες που "δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα"...



γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο, ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα έπρεπε "να συμβάλλει σε αγορά ελληνικών ομολόγων".

Ωστόσο, και ενώ αναμένεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες , με στόχο να ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο ενισχύσεων για την Αθήνα, μέλη , με σημαντική επιρροή, του ΔΝΤ, δεν επιθυμούν να προσυπογράψουν τη λήψη νέων μέτρων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Η Die Welt σημειώνει ότι η Γερμανία, από το φθινόπωρο θα επιβάλλει τη μείωση φόρου επί των κερδών των τραπεζών της ώστε να δημιουργηθεί ταμείο που θα υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε κάθε επόμενη κρίση.

Από τους συγκεκριμένους φόρους προβλέπεται να συγκεντρώνονται περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, μες στόχο να συγκεντρωθεί αποθεματικό 70 δισ. ευρώ που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περίπτωση απειλής πτώχευσης μίας χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: