Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Αθήνα - Θεσσαλονίκη με... πατίνι!!

Ενα πρωτότυπο στοίχημα, χωρίς ανάλογο προηγούμενο, θα δοκιμαστεί στη χώρα μας στο τέλος του μήνα, καθώς μία ομάδα 13 τροχοπεδιλιστών θα διανύσει τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη με πατίνια, προκειμένου να διαπιστώσει πόσος χρόνος απαιτείται για να γίνει εφικτό το εγχείρημα.

Στόχος των "τροχοπεδιλιστών" είναι να διανυθεί η απόσταση των 504 χιλιομέτρων σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο. Αφετηρία το Καλλιμάρμαρο, τερματισμός στον Λευκό Πύργο

Το εγχείρημα να διανυθεί μια τόσο μεγάλη απόσταση όπως αυτή της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει επαναληφθεί. Στη Γαλλία διεξήχθησαν αγώνες για μεγάλες διαδρομές που δεν ξεπέρασαν τα 300 χιλιόμετρα...

Το αθλητικό γεγονός "Ωθηση Extreme 504 km", που θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου, με σημείο αφετηρίας το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα και τερματισμού τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διοργανώθηκε ως αποτέλεσμα μιας συζήτησης ανάμεσα στον Γιάννη Κούσπαρη από την πρωτεύουσα και τον Κώστα Μαρτζέκη από τη συμπρωτεύουσα, οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσα από την κοινή τους ενασχόληση με τα πατίνια.

"Η ιδέα γεννήθηκε το 2008, μέσα από ένα στοίχημα που έβαλα με τον Κώστα. Εκείνος έλεγε ότι μπορεί κανείς να διανύσει τη συγκεκριμένη διαδρομή με πατίνια μέσα σε μία μέρα κι εγώ υποστήριζα ότι δεν γίνεται. Αφού συμφωνήσαμε ότι τελικά μάλλον δεν γίνεται, αποφασίσαμε να δούμε στην πράξη πόσος χρόνος απαιτείται για κάτι τέτοιο", λέει στο "Εθνος" ο Γιάννης Κούσπαρης.

Στο μεταξύ, οι δύο φίλοι με ακόμη έναν τροχοπεδιλιστή από την Αθήνα, τον Μάνο Τριφύλλη, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν, προκειμένου να δημιουργηθούν στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις ώστε το αγαπημένο τους χόμπι να αποκτήσει επίσημα το κύρος ενός αθλήματος, όπως συμβαίνει στις χώρες του εξωτερικού.

Εναλλακτικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς το πατίνι, προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους στις μεγαλουπόλεις

Οι τρεις τους, αφού παρακολούθησαν τα απαιτούμενα μαθήματα σε σχολή στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, απέκτησαν δίπλωμα διδασκαλίας τροχοπεδιλισμού και αποτέλεσαν τον πυρήνα μιας ομάδας ατόμων που συνέστησαν το αθλητικό σωματείο "Ωθηση (in line skates club)", το οποίο έχει σήμερα φτάσει να αριθμεί 700 μέλη.

"Σκοπός μας είναι να κάνουμε πιο γνωστό το άθλημα και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα", λέει ο κ. Κούσπαρης, ενώ σημειώνει ότι στα μαθήματα και στην προπόνηση δεν συμμετέχουν μόνο έφηβοι, με τους οποίους είναι σε μεγάλο βαθμό ταυτισμένα τα πατίνια, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.

"Οι ηλικίες των ατόμων που συμμετέχουν, με εξαίρεση κάποια κοριτσάκια, μαθήτριες δημοτικού, ξεκινούν από 18 ετών και φτάνουν τα 45. Αρκετοί γονείς έρχονται με τα παιδιά τους για να κάνουν πατίνια", σημειώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: