Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Στον Κάρολο Παπούλια η Χίλαρι Κλίντον

Πριν από λίγο τερματίστηκε η συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Ο κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στη «γέφυρα φιλίας» που υπάρχει ανάμεσα στους δύο λαούς. Ευχαρίστησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την βοήθεια στην Ελλάδα και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη.

«Σας δεχόμαστε με χαρά σαν υπουργό Εξωτερικών μιας φιλης χώρας, με την οποία η Ελλάδα διατηρεί ιστορικούς δεσμούς»,τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη Χίλαρι Κλίντον....

«Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα», πρόσθεσε και ευχαρίστησε επίσης και το Μπαράκ Ομπάμα «για τη βοήθειά του στις δύσκολες στιγμές». «Για τις παρεμβάσεις που έκανε τόσο προς την μεριά της κυρίας Μέρκελ όσο και του κ.Σαρκοζί και που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό περίοδο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους δεσμούς των δύο χωρών, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για ανθρώπινη γέφυρα 2,5 εκατομμυρίων Αμερικανών ελληνικής καταγωγής, καθώς και για τους 5.000 Ελλήνες καθηγητές που διδάσκουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Αναφέρθηκε ακόμη και στους 9 βουλευτές ελληνικής καταγωγής που εκλέχθηκαν στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά της η κ. Κλίντον επανεπιβεβαίωσε τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις προοπτικές της.

«Είμαι εδώ για να επαναβεβαιώσω τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας ότι παρά τους δύσκολους καιρούς και τις σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν η Ελλάδα είναι τώρα
σε ένα δρόμο που θα είναι πολύ θετικός σε ό,τι αφορά τη μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία της. Κάποιες επώδυνες θυσίες θα είναι απαραίτητες,
αλλά έχω μεγάλη αισιοδοξία για την αντοχή και την ευφυία του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: