Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Νταλλάρα: «Δεν είναι και καταστροφή η επιλεκτική πτώχευση»


Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανακάμψει από την κρίση χρέους δεν θα πρέπει να επηρεαστούν από το ενδεχόμενο της επιλεκτικής πτώχευσης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλλάρα, αναφέρει το Bloomberg.

"Ίσως κάποιοι Οίκοι αξιολόγησης θεωρήσουν ότι αυτό αποτελεί επιλεκτική πτώχευση", εξήγησε ο κ.Νταλλάρα...



«Δεν θεωρώ ότι μια προσωρινή περίοδος επιλεκτικής πτώχευσης είναι απαραίτητα το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί», τόνισε.

Παράλληλα, στη Ρώμη βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρος Χριστοδούλου προκειμένου να μετάσχει σε προγραμματισμένη σύσκεψη τους Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance - IIF) για την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας, στην οποία θα πάρει μέρος και ο κ. Νταλλάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι προτάσεις σε ότι αφορά στην εμπλοκή των ιδιωτών πιστωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας και συγκεκριμένα το γαλλικό σχέδιο για μετακύλιση των ομολόγων, το γερμανικό σχέδιο για ανταλλαγή ομολόγων και η πρόταση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου για την επαναγορά χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου θα παρουσιάσει τις απόψεις της κυβέρνησης επί των συγκεκριμένων προτάσεων, ενώ θα έχει και ξεχωριστές συναντήσεις με ανώτατα τραπεζικά στελέχη στη Ρώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: