Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Μήνυση από τον Α.Τσίπρα κατά της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια


Στον απόηχο των τραγικών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μηνυτήρια αναφορά κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και κατήγγειλε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την προχθεσινή αστυνομική βία, ενώ ζήτησε και...την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για όσα συνέβησαν στον κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο Σύνταγμα.

Περαιτέρω στην μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι τα περιστατικά των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, τόνισε ότι τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας επιτρέπουν όχι μόνο τον εντοπισμό των αστυνομικών που παρανομούν, αλλά και τον έλεγχο των εντολών που αυτοί λαμβάνουν, καθώς και των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται.

Παράλληλα, ο Τσίπρας ανέφερε ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων, όπως γκλομπ, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Σε άλλο σημείο της αναφοράς του, ο κ.Τσίπρας, υπογράμμισε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλά από τα χημικά είναι απαγορευμένα ή έχουν λήξει προ ετών.

Επίσης, ζήτησε να ερευνηθούν οι αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας εάν υπάρχουν επικίνδυνα χημικά και εφόσον εντοπιστούν να κατασχεθούν.

Στον κ. Τέντε ο κ. Τσίπρας παρέδωσε δύο DVD και 38 βίντεο που δείχνουν, όπως υποστηρίζει, την απρόκλητη βία σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών και τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων με ύποπτους κουκουλοφόρους.

Στη δήλωση του κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι επισκέφθηκε τον Τέντε "με την ελπίδα ότι κάποιοι θεσμοί στην ταλαιπωρημένη Δημοκρατία θα λειτουργούν σωστά και όσα διαπράχθηκαν συνιστούν ωμή παράβαση της Δημοκρατικής νομιμότητας."

Η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται.

Από την πλευρά της η Ελληνική αστυνομία χαρακτήρισε "ανυπόστατες" τις καταγγελίες για συνεργασία μελών της με κουκουλοφόρους, ενώ ανακοίνωσε πως θα γίνει έρευνα για μεμονωμένα περιστατικά βίας και ξυλοδαρμούς πολιτών από αστυνομικούς.

Επίσης υποστήριξε πως οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επιθέσεις πρωτοφανούς βιαιότητας, ενώ έκανε λόγο και για "οργανωμένο σχέδιο" από την πλευρά των κουκουλοφόρων, στο οποίο οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: