Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Πορεία «Αγανακτισμένων» Ισπανών από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες!!

Διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί τις επιταγές των Αγορών οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» κίνησαν για τις Βρυξέλλες.

Mεγάλη πορεία από τη Μαδρίτη στις Βρυξέλλες ξεκίνησαν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», διαμαρτυρόμενοι για την υποταγή, όπως υποστηρίζουν, της κυβέρνησής τους στις αγορές και την αδιαφορία της για τις ανάγκες του λαού εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», φωνάζοντας ένα απλό σύνθημα: «Στις Βρυξέλλες», σχεδιάζουν να έχουν κατά τη διάρκεια της πορείας τους συναντήσεις με διάφορους φορείς, ενώ θα συλλέγουν παράπονα και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Θα διασχίσουν 1.500 χιλιόμετρα και θα περάσουν από τρεις χώρες για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στους δρόμους και στόχος τους είναι να συνδεθούν με τους υπόλοιπους «Αγανακτισμένους» της Ευρώπης για μια μαζικότατη πορεία τον Οκτώβριο....

Δηλώνουν αγανακτισμένοι με την οικονομική κρίση, με τις περικοπές, με την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις που τελικά καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Οι διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων» στη Μαδρίτη ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου και σύντομα εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, καθώς το κίνημα διαδόθηκε μέσω του Facebook και του Twitter.

Τους ακολούθησαν «Αγανακτισμένοι» από τις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: