Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εξαιρετική η ποιότητα των ακτών της Ελλάδας

«Εξαιρετική ποιότητα έχουν οι περισσότερες ακτές κολύμβησης στην Ελλάδα», τονίζει ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Παράλληλα, αναπτύσσει φιλόδοξο πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο θα επιτρέψει αφενός στους επισκέπτες-κολυμβητές να συμμετέχουν ενεργά στη διατήρηση του υψηλού ποιοτικού επιπέδου, που έχει ως σήμερα κατακτηθεί και αφετέρου, θα θέσει τους εμπλεκόμενους παράγοντες στην κάθε περιοχή - δήμους, κοινότητες ή και ξενοδοχειακές μονάδες - σε τροχιά άμιλλας, για την αναβάθμιση της ποιότητας της ακτής κολύμβησης.....

Σύμφωνα με το «Πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης στις ακτές κολύμβησης», που εκπονήθηκε με ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, το 2010, 2.034 παράκτιες κολυμβητικές περιοχές - αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 95% του συνόλου των περιοχών στις οποίες έγιναν μικροβιολογικές μετρήσεις - εντάσσονται στην κλάση «εξαιρετικής ποιότητας», 60 περιοχές χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», έξι ως «επαρκούς ποιότητας», ενώ δεν υπάρχουν σημεία «ανεπαρκούς ποιότητας».

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στην κατάταξη, σύμφωνα με την «Έκθεση για τα ύδατα κολύμβησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2010», που δημοσιοποίησαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με ποσοστό 94,2% των κολυμβητικών υδάτων της να συμμορφώνεται με τις επιτακτικές τιμές, η χώρα κατατάχθηκε πίσω από την Κύπρο με ποσοστό 100%, την Κροατία με ποσοστό 97,3% και τη Μάλτα με ποσοστό 95,4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: