Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόστιμο στον κάπτεν Σπίλμπεργκ

Οταν το 85 μέτρων κότερο του Στίβεν Σπίλμπεργκ παραβίασε το όριο των 300 μέτρων προσάραξης από παραλία της Σαρδηνίας, οι ιταλικές αρχές χτύπησαν την καμπίνα του καπετάνιου και του έκοψαν πρόστιμο.

Οι φωτογραφίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ να παραθερίζει μαζί με την βαφτιστήρα του Γκουίνεθ Πάλτροου, τις οικογένειές τους και φίλους στις ιταλικές ακτές έκαναν πριν λίγο καιρό το γύρο του κόσμου.

Η χαρούμενη χολιγουντιανή παρέα έκανε τις διακοπές της στο κότερο του Σπίλμπεργκ με το όνομα «Seven Seas», το οποίο τριγυρνούσε καθημερινά τις παραλίες της Σαρδηνίας.

Μόνο που όπως φαίνεται ο καπετάνιος δεν γνώριζε τους αυστηρούς ιταλικούς νόμους που απαγορεύουν μηχανοκίνητα σκάφη να πλησιάζουν πιο κοντά από 300 μέτρα τις παραλίες και η εξόρμησή του στην πλαζ Πόρτο Λιτσία (στο Πόρτο Κέρβο της Σαρδηνίας) συνοδεύτηκε από πρόστιμο....

Οι ίδιοι οι λουόμενοι κατήγγειλαν το γεγονός, όταν ήδη το πελώριο σκάφος να πλησιάζει επικίνδυνα την ακτή, προτού αποβιβάσει σταρς και σωματοφύλακες σε 10μετρη λέμβο που τους μετέφερε στην παραλία.

Σύμφωνα με τις Ιταλικές αρχές οι κάτοικοι της Σαρδηνίας δεν αστειεύονται. Ακόμα κι αν κολακεύονται από την προτίμηση διάσημων VIP τουριστών, η ασφάλειά τους προηγείται και η αλαζονεία των σταρ δεν συγχωρείται.

Πάντως, σύμφωνα με τις πηγές του δημοσιεύματος, ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ ήταν κύριος. Απολογήθηκε, καθώς δεν γνώριζε την νομοθεσία, κι όχι απλά δεν προσπάθησε να αποφύγει το πρόστιμο, αλλά το πλήρωσε αμέσως το επόμενο πρωί.

Βέβαια ήταν της τάξεως των 175 Ευρώ. Αν έχει κανείς ένα κομπιουτεράκι πρόχειρο, τι ποσοστό αποτελεί αυτό από τα καθαρά κέρδη του Ιντιάνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: