Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Μπρέιβικ: "Θα έμενα στην ιστορία..."

Δέκα ημέρες μετά το πρωτοφανές διπλό μακελειό στο Οσλο και το νησί Οτόγια, η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί ακόμη τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαζική σφαγή που προκάλεσε ένας και μόνον άνθρωπος.

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ παραμένει στην απομόνωση, έρχεται σε επαφή μόνο με τον δικηγόρο του και δεν πληροφορείται τι λένε γι’ αυτόν τα διεθνή ΜΜΕ. Ισως μάλιστα αυτό να τον στεναχωρεί, σε αντίθεση με το γεγονός ότι έστειλε στον τάφο εβδομήντα έξι ανθρώπους που ούτε καν γνώριζε!

Αυτό που θα ήθελε ο 32χρονος σφαγέας, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία από το δικαστήριο να κάνει, ήταν να μιλήσει δημόσια και να εξηγήσει -έτσι πίστευε τουλάχιστον- τα κίνητρα της αποτρόπαιης πράξης του. Στο παραληρηματικό μανιφέστο του είχε προβλέψει τι θα γινόταν κατά την προσαγωγή του και πώς θα τον χαρακτήριζαν: «Οχι μόνον οι συγγενείς και οι φίλοι μου θα με αποδοκίμαζαν και θα με αποκαλούσαν τέρας (σ.σ.: ο ίδιος ο πατέρας του είπε πως θα έπρεπε να αυτοκτονήσει!) αλλά και σύσσωμα τα διεθνή πολυπολιτισμικά μέσα ενημέρωσης θα με παρουσίαζαν ως δολοφόνο και δαίμονα, κάνοντας τα πάντα για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για μένα! Θα με παρουσίαζαν ως ρατσιστή, τέρας, ναζί, παιδόφιλο, ομοφυλόφιλο, ψυχοπαθή, αμόρφωτο, μανιακό κ.λπ. Θα έμενα στην ιστορία ως το μεγαλύτερο ναζιστικό τέρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!».....

Και πράγματι, αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό του απέδωσαν επίσημα χείλη! Ο ίδιος βεβαίως ονειρευόταν τη στιγμή που θα βρισκόταν στο εδώλιο μπροστά σε δικαστές, κάμερες και δημοσιογράφους για να την αντικρούσει και αποκαλύπτει πώς θα υπερασπιζόταν τον εαυτό του: «Σκεφτείτε και αποφασίστε ποιος από τους δύο είναι ο Χίτλερ, ο “Καθιστός Ταύρος” (σ.σ.: αρχηγός των Απάτσι) που μαχόταν για την ελευθερία του λαού του) ή ο στρατηγός Κάστερ;».

Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

Ο ψυχρός εκτελεστής είχε προγραμματίσει με κάθε λεπτομέρεια τη φρικιαστική επίθεσή του. Στο 1.586 σελίδων μανιφέστο του περιγράφει πώς θα εκτελούσε τους ανυποψίαστους συνέδρους της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και εξηγεί ότι η βομβιστική επίθεση στο Οσλο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους ήταν… αντιπερισπασμός: «Ο σκοπός είναι να αναγκάσεις τον εχθρό να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του σε μια τοποθεσία και εσύ να επιτεθείς σε άλλη, με πιο ευάλωτη άμυνα…» γράφει.

Αλλά και ο στόχος του στο νησί, το ετήσιο συνέδριο της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, ήταν προσεκτικά επιλεγμένος! Σχεδόν τον «φωτογράφιζε» στην πολυσέλιδη ανάλυσή του:

«Στόχοι προτεραιότητας είναι τα ετήσια συνέδρια του Σοσιαλιστικού ή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που γίνονται πάντα σε ευρύχωρους χώρους. Θα βρίσκονται εκεί από εκατό έως τετρακόσιοι εκπρόσωποι και από δύο έως πενήντα οπλισμένοι αστυνομικοί. Για μια μικρή χώρα όπως η Νορβηγία υπολογίζω από δύο έως έξι φρουρούς! Οι σύνεδροι θα τρέχουν σαν τα ποντίκια όταν αρχίσουν τα πυρά και θα είναι δύσκολο για την ασφάλεια να σε εντοπίσει μέσα στα πρώτα δέκα με είκοσι δευτερόλεπτα»!

Το τεραστίων διαστάσεων σύγγραμμα του 32χρονου μακελάρη αναρτήθηκε στο Internet δύο ώρες πριν εξαπολύσει τις αιματηρές επιθέσεις. Ούτε αυτό ήταν τυχαίο… Το είχε προγραμματίσει: «Χρειάζεσαι πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να στείλεις τις ανακοινώσεις σου δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η επιχείρηση. Με ένα laptop μπορείς να συνδεθείς με δίκτυο LAN που υπάρχει σε όλες τις πόλεις».

«ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ»

Πιστή ήταν και η εφαρμογή του τρόπου με τον οποίο προσέγγισε το νησί Οτόγια ντυμένος αστυνομικός, με σκοπό δήθεν να ενημερώσει για την έκρηξη στο Οσλο: «Πρέπει να φορά [Αυτή η σειρά φωτογραφιών που απεικονίζει Ναΐτες ιππότες, σύμβολα και σύγχρονες στολές σταυροφόρων περιέχεται στο 1.586 σελίδων μανιφέστο του Μπρέιβικ.] ς μια επιχειρησιακή φόρμα αστυνομικού και να έχεις αντιγράψει τέλεια την ταυτότητα και τα σήματα. Αυτό θα δημιουργήσει σύγχυση, όταν εμφανιστούν πράκτορες του εχθρού, και θα σου δώσει τον χρόνο να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε απειλή»!

Ισως ούτε ο ίδιος ο Μπρέιβικ δεν περίμενε ότι θα προκαλούσε τόσο εκτεταμένη καταστροφή. Στον σχεδιασμό του φανταζόταν ότι θα τον έπιαναν μετά τις πρώτες δολοφονίες: «Ο επιχειρησιακός στόχος είναι να εκτελεστούν με επιτυχία πέντε προδότες μέσα σε δύο ώρες! Συνήθως, σε πιάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Οπότε, αντί να πας στο σπίτι σου και να περιμένεις να σου χτυπήσουν την πόρτα, κινήσου ταχύτατα προς τον επόμενο στόχο και μετά στον τρίτο και ούτω καθεξής»!

Στο θολωμένο μυαλό του Νορβηγού οι «προδότες» είναι χωρισμένοι σε κατηγορίες! Οι σημαντικότερες είναι η Α, που περιλαμβάνει πολιτικούς ηγέτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, γνωστούς καλλιτέχνες και διευθυντές ΜΜΕ, ενώ η Β έχει μικρότερης εμβέλειας «πολυπολιτισμικούς» πολιτικούς, συμβούλους και κρατικούς λειτουργούς! Μάλιστα, έχει υπολογίσει πόσοι «προδότες» υπάρχουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχουν 11.312!

«Στα 26 μου είχα βγάλει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ»

Ο σφαγέας της Νορβηγίας καμαρώνει για την καταγωγή που αντλεί από τους Βίκινγκς, η οποία ίσως εξηγεί την πρωτοφανή του αγριότητα. Ωστόσο, στα δεκαπέντε του που βαφτίστηκε δεν ήταν τόσο σωβινιστής, αφού η νονά του Αμέλια Χιμένεζ ήταν… Χιλιανή!

«Είμαι υπερήφανος γιατί προέρχομαι από τους Βίκινγκς! Το Μπρέιβικ είναι μια τοποθεσία στη Βόρεια Νορβηγία που χρονολογείται πριν από τους Βίκινγκς. Το Μπέρινγκ είναι προχριστιανικό γερμανικό όνομα που σημαίνει αρκούδα ή ο προστατευόμενος της αρκούδας! Και το Αντερς είναι η σκανδιναβική εκφορά του ελληνικού ονόματος Ανδρέας».

Ο Μπρέιβικ ισχυρίζεται ότι από το 2002 κατέστρωνε σχέδια για επανάσταση κατά των ισλαμιστών: «Πέντε χρόνια μελετούσα και τα υπόλοιπα έγραφα αυτό το βιβλίο!» λέει. «Ωστόσο, ίδρυσα μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και στα είκοσι έξι μου είχα βγάλει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που δεν έχουν κάνει πάνω από πέντε νέοι συμπατριώτες μου!».

Τα χρήματα αυτά ωστόσο χάθηκαν στη συγκέντρωση πολεμικού υλικού που θα ζήλευε ακόμη και ο πιο σύγχρονος στρατός! Ο μακελάρης αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ρατσιστής και διηγείται πως στο σχολείο έκανε παρέα με έναν Πακιστανό, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για επιθέσεις και βιασμούς σε βάρος Νορβηγίδων.

«Με ενοχλεί να με αποκαλούν εθνικιστή. Αν μισώ ένα ιστορικό πρόσωπο, αυτό είναι ο Χίτλερ! Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο στο 1933, θα τον σκότωνα, γιατί εξαιτίας του πεθαίνουν τα γερμανικά φύλα και μπορεί να εξαφανιστούν, αν δεν νικήσουμε σε είκοσι ώς εβδομήντα χρόνια! Η τρελή του καμπάνια και η υποτιθέμενη γενοκτονία έξι εκατ. Εβραίων γέννησαν την αντιευρωπαϊκή ιδεολογία μίσους»!

Ο αυτοαποκαλούμενος «Ναΐτης» ισχυρίζεται ότι είναι ο 8ος Σταυροφόρος στην Ευρώπη με το κωδικό όνομα «Ζίγκουρντ» και ότι τον Μάιο του 2002 στο Λονδίνο συμμετείχε στην ιδρυτική συνάντηση του Τάγματος με πρόσκληση του μέντορά του, ενός Σέρβου ήρωα πολέμου στη Λιβερία με το κωδικό όνομα «Ριχάρδος Λεοντόκαρδος»!

Στα όνειρά του οραματίζεται μεταξύ άλλων μια ενιαία ελληνική Κύπρο και την παραχώρηση στην Ελλάδα του 20% από τα διαμελισμένα εδάφη της Αλβανίας και της Τουρκίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: