Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κρίσιμο ραντεβού του Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί θα έχει σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί και στις 12 με τα σωματεία των οδηγών. Στη συνέχεια, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα προσέλθουν στη συνάντηση με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.....

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την συνάντηση αυτή, τονίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν από τον υπουργό τρεις άξονες δεσμεύσεων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. «Αν δεν γίνει αυτό δεν κάνουμε πίσω» είπε.

Πάντως, από τον κλάδο των οδηγών ταξί προκύπτει ότι υπάρχει η αισιόδοξη πλευρά που βλέπουν φως στο τούνελ από τη συνάντηση με τον κ. Ραγκούση, αλλά δεν λείπουν και όσοι δηλώνουν σκληροπυρηνικοί και επιμένουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, ογδόντα δύο δικογραφίες, για παρακώλυση συγκοινωνιών κι άλλα συναφή αδικήματα, έχει σχηματίσει η Αστυνομία, από τις 18 Ιουλίου, που άρχισε η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών, μέχρι χθες, σε όλη την Ελλάδα.

Στις δικογραφίες αυτές, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εμπλέκονται συνολικά 6.415 άτομα.

Μέχρι στιγμής, οι 35 δικογραφίες έχουν υποβληθεί ήδη στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: