Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Υπάρχει και Έλληνας στο Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών!

Αναφορές και στην Ελλάδα περιέχει το μανιφέστο του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που φέρει τον τίτλο «2083 - Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας». Ο Μπρέιβικ χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ αναφέρεται και στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453.

Σε κάποιο σημείο «τσιτάρει» Θουκυδίδη και επισημαίνει τη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού.

Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εξάλλου, ένας Ελληνας είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του Νέου Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών που υποτίθεται ότι ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Στα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται δυο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος αλλά και ο ίδιος.

διαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα ακροδεξιά φόρουμ του Ιντερνετ σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην οργάνωση των νέων «Ναϊτών», με την οποία φέρεται να συνδέεται ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Οι υπεύθυνοι για την ευρωπαϊκή ασφάλεια παρακολουθούν στενά την κίνηση στο Διαδίκτυο, ενώ η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί σώμα 50 ειδικών οι οποίοι θα συμβάλουν στη διερεύνηση μη ισλαμικών απειλών στις σκανδιναβικές χώρες.....

Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αστυνομίας διευκρίνισε ότι το σώμα αυτό θα έχει έδρα τη Χάγη και στόχο να βοηθήσει χώρες όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Φινλανδία και η Σουηδία να αξιολογήσουν τις απειλές που προέρχονται από οργανώσεις πέραν των ισλαμικών. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας ισχύει ακόμα, δήλωσε ο Σόρεν Πέντερσεν, προσθέτοντας ότι στο μέλλον η ειδική αυτή μονάδα θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Εχουμε πλέον προειδοποιήσεις ότι οι ακροδεξιές ομάδες γίνονται πιο επαγγελματικές και πιο επιθετικές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στις τάξεις τους».

Σε απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα του 2008 που διέρρευσαν στο Wikileaks, αμερικανοί διπλωμάτες προειδοποιούσαν ότι η Νορβηγία έδειχνε αδιαφορία για τις τρομοκρατικές απειλές. Στα ίδια τηλεγραφήματα αναφερόταν ότι παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη ένταση εναντίον των μεταναστών και των Εβραίων στη Νορβηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: