Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επ' αόριστον απεργία και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις


ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση του υπουργού Μεταφορών, Γ. Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ταξί, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές σήμερα το μεσημέρι.

Οι αυτοκινητιστές ζήτησαν σήμερα από τον υπουργό εξάμηνο περιθώριο διαλόγου, με δεσμεύσεις για πλαίσιο πληθυσμιακής αναλογίας στην έκδοση των αδειών,...



όπως προέβλεπε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα, για να εισπράξουν το «όχι» του Γ. Ραγκούση.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν, στη γενική τους συνέλευση, συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή των ταξί επ’ αόριστον από τους δρόμους και αναζήτηση νέων μορφών διαμαρτυρίας οι οποίες θα έχουν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, καθώς θα ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Μετά τη γνωστοποίηση του αδιεξόδου των συνομιλιών στους απεργούς που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί αυτοκινητιστές άρχισαν να πετούν μπουκάλια, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε «θλίψη για τους 10-15 προβοκάτορες» που δημιούργησαν τα επεισόδια, τα οποία και καταδίκασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: